Zaštićen i obnovljen križ žrtvama rata na groblju u Kotoribi

Svake godine prije blagdana Svih svetih na mjesnom groblju u Kotoribi privode se kraju posljednji radovi na uređenju posljednjeg počivališta. Tako je između ostaloga obrezana živica, fiksirane su i oformljene grobne staze tako da su uz njih zasađene srebrne tuje.

Ove godine posebno je uređen središnji križ koji je spomen na sve žrtve 1. svjetskog rata. Obojeno je njegovo postolje, a oko njega su zasađene niske sadnice crnogorice. Želja općinskih čelnika bila je da se to spomen obilježje uredi na dostojanstven način jer su mnogi nesavjesni mještani jednostavno prolazili i gazili po betonskoj podlozi tj. križu.

Uz taj križ se nalazi i onaj središnji za sve Kotoripčane koji je bojanjem dobio novu vizuru. Radovi su obavljeni putem djelatnika koji su zaposleni putem javnih radova.

– Svi koji dođu na naše groblje dive se koliko je ono uređeno što nam uvijek daje podstrek da tako nastavimo dalje. Drago mi je da smo uredili i spomen obilježje koje je dobilo sasvim novi izgled – rekao je načelnik Ljubomir Grgec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije