Grad Prelog zahvalio Damjanu što je organizirao utrku za Melaniju

Za Damjana Mikeca priređen je 23. listopada prijam u preloškoj Gradskoj upravi. Naime, u Prelogu je organizirana humanitarna utrka za pomoć u liječenju Melanije Horvat. Nakon magnetske rezonance, Melaniji Horvat dijagnosticiran je femoroacetabularni sraz tipa CAM i PINCER. Laički opisano, radi se o zadebljanju (okoštenju) glave bedrene kosti u oba kuka koja pritišće hrskavicu, koja je ujedno pukla na više mjesta.

Pritisak na glavni živac koji prolazi nogama i živčanim završecima u kuku (labrum) stvara nesnosnu bol i gotovo mi onemogućava kretanje. Melaniji je preporučena artroskopija kuka, no problem nastaje u tome što je taj operativni zahvat novijeg datuma, vrlo složen i, u njezinom slučaju, specifičan, radi teških oštećenja i mlade životne dobi.

Usmenom preporukom privatnog specijalista i specijalista ortopeda koji izvodi tu vrstu operacije u Hrvatskoj, upućena je u Njemačku, u München kod dr. Michaela Diensta, stručnjaka za artroskopiju kuka u Europi. Problem koji me sprečava da odem na operaciju u Njemačku je novčane prirode. Naime, cijena operativnog zahvata na oba kuka iznosi 31.760 eura.

Na ovakvu dijagnozu nije ostao ravnodušan Damjan Mikec koji je putem Facebooka organizirao utrku u nedjelju 20. listopada. Pozivu na utrku odazvalo se 375 ljudi iz raznih krajeva Hrvatske, te je sakupljen iznos od 23.800 kuna, kao pomoć Melaniji u njezinu liječenju, javlja Prelog.hr.

Njemu je ovoj humanoj gesti čestitao i zahvalio gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije