Humanitarna kros utrka za Melaniju Horvat

Drage trkačice i trkači, svi ostali sportaši i ljudi dobre volje! Sjetimo se koliko volimo sport kojim se bavimo i općenito svaku vrstu kretanja, boravak u prirodi… Koliko smo sretniji i raspoloženiji nakon par otrčanih kilometara. Kretanje je nešto najljepše što nam je darovano i nešto što ispunjava naš život.

I zamislimo sad sebe u situaciji u kojoj nam netko iznenada kaže da ćemo ostati nepokretni.

Zato vas pozivamo da svojim dolaskom pomognete i da zajedno spriječimo takvu sudbinu jednoj mladoj djevojci koja treba našu pomoć! Melaniji Horvat (24) iz Križovca, nezaposlenoj profesorici kemije i biologije, dijagnosticiran je femoroacetabularni sraz tipa CAM i PINCER (radi se o zadebljanju glave bedrene kosti u oba kuka) koja pritišće hrskavicu koja je ujedno pukla na više mjesta, što joj stvara nesnosnu bol i gotovo onemogućava kretanje.

>>> Više informacija o akciji na FB stranici

Melanija treba na operaciju u Njemačku kod dr. Michaela Diensta, najboljeg europskog stručnjaka za artroskopiju kuka, a operacija s rehabilitacijom košta preko 200.000 kuna. Tim povodom, 20. listopada organizira se kros utrka dužine 10 km i 2 km (2 km može pretrčati ili prehodati svatko i tako dati svoj doprinos ovom događaju). 

Start utrke u 10 sati kod dravskog mosta u blizini Otoka, a prijave od 8:30 do 9:45. Trči se od mosta prema Orehovici i natrag.  Startnina za obadvije utrke iznosi 50 kn (tamo će biti i kutija za dodatne donacije, pa ako netko može, nije na odmet). Svaki sudionik dobiva majicu, pecivo i nešto za popiti. Prijave se primaju na email: za.melaniju@outlook.com. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, kategoriju i veličinu majice.

Dođite, nauživajte se prekrasnog krajolika rijeke Drave i što je najvažnije, POMOGNITE!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije