Želite li uz Muru šetati psa – morate ga voditi na uzici i imati lopaticu!

U Murskom Središću uz rijeku Muru izgrađena je i lijepo uređena moderna šetnica koja služi kao nasip za prevenciju poplava rijeke Mure i kao šetnica za građane.

U posljednje vrijeme građani se sve češće žale, što je potvrdio i komunalni redar, da tamo sve više pasa luta slobodno jer ih sami građani puštaju prilikom šetnje. Psi koji nisu na uzici predstavljaju opasnost naročito za djecu i iz Grada mole građane da pse vode na uzici.

Temeljem Odluke o držanju kućnih ljubimaca i postupanju s psima i mačkama, te drugim napuštenim i izgubljenim životinjama na području Grada Mursko Središće, također upozoravaju građane na odredbe sljedećih članaka:

– kad se izvodi psa na javne površine posjednik je dužan nositi pribor za čišćenje površine koju onečisti njegov pas (vrećicu i lopaticu) i onečišćenu površinu odmah očistiti. Iz prostora dvorišta i stana psi se mogu izvoditi u naselju samo na uzici koja odgovara veličini i snazi psa.

– zabranjeno je izvoditi pse na zelene površine koje su uređene kao cvjetnjaci ili travnjaci, groblja i povrtnjake. Zabranjeno je uvoditi pse u prostore i na površine gdje bi oni mogli ugroziti zdravlje ljudi ili zdravstveno-higijenske uvjete.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije