Malim folklorašima KUD-a Donji Vidovec treća nagrada u Kutini

Mladi plesači i tamburaši KUD-a “Donji Vidovec” predstavljali su Međimursku županiju na 11. Festivalu dječjeg folklora u Kutini koji se održao u subotu 12. listopada. Festival je natjecateljskog karaktera na kojem je nastupilo 18 skupina odabranih na regionalnim smotrama.

Festivalski dan započeo je prijemom kod gradonačelnika na kojem su donjovidovski KUD predstavljali Nina Nestić i Matija Lukša. U 18 sati započeo je natjecateljski dio festivala na kojem su se izmjenjivale najuspješnije dječje folklorne skupine iz Hrvatske.

U kategoriji od 10 do 14 godina folkloraši KUD-a Donji Vidovec osvojili su treću nagradu. Ovo je zasigurno veliki uspjeh malih plesača i svirača na koje su ponavjiše ponosni njihovi voditelji Monika Cenko i Nikola Matulin. Uredno obučeni u narodne nošnje zavladali su scenom i ispunili je radošću i veseljem uz zvukove međimurskih pjesama.

– Ova nagrada svima nama puno znači i poticaj je u daljnjem radu naših najmlađih. Čestitke svima od srca i hvala na potpori roditeljima i svima koji su na bilo koji način omogučili naše putovanje u Kutinu – rekao je predsjednik društva Nikola Matulin. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije