Dan otvorenih vrata čakovečkog Skloništa za životinje “Prijatelji”

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja u čakovečkom Skloništu za životinje Prijatelji bilo je veselo jer su organizirali Dan otvorenih vrata.

Više od sto posjetitelja, volontera i članova došlo je posjetiti sklonište i tamošnje dlakavce. Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak donirao je hranu, a pročelnik Slobodan Vejnović iz Grada Čakovca došao je izraziti riječi podrške i ohrabrenja jer voditi sklonište s gotovo 300 pasa u ovo doba krize nije ni malo lako.

Mladi SDP-a također su donirali hranu, a uz donacije građana skupljeno je i dosta starih dekica, ručnika i plahti. Tog se dana radilo se na uređenju dvorišta, kućica, pripremi za zimu, a puno je pasa i prošetano.

Mnogi su izrazili želju ponovo doći, a za kraj dana posebno je ih je razveselila vijest o  udomljenju njihove Brune koja je prije nekoliko mjeseci pronađena u Pribislavcu s velikim ranama oko vrata.

U Skloništu se nadaju da će ovom manifestacijom porasti i broj udomljenja njihovih pasa posebice sada pred zimu koja je prilično teška za one najmanje, a u ovom trenutku sklonište skrbi o gotovo četrdesetak štenaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije