Kinološko društvo Varaždin organizira predavanje o lažnoj gravidnosti

Kinološko društvo Varaždin organizira besplatno predavanje na temu Lažna gravidnost (Lactatio falsa). Ovaj termin označava hormonalni poremećaj u ženki pasa, koji se može pojaviti nakon redovitog tjeranja. Radi se zapravo o skupu simptoma, koji se manifestiraju kroz psihičke i fizičke promjene na ženki.

Najčešći i najizraženiji simptom je punjenje vimena mlijekom, a istovremeno se ženka počinje ponašati kao da će dobiti mlade. U određenom broju slučajeva potrebno je liječenje. Specijalistička veterinarska ambulanta Dr.sc. Davorin Lukman dr.vet.med. provodit će program liječenja ženki pasa sa spomenutim poremećajem, lijekom koji je na prirodnoj osnovi i koji će za vlasnike biti besplatan. 

O svemu više na tu temu i šire vezano uz spolni ciklus ženki pasa možete saznati na predavanju koje će održati član Kinološkog društva Varaždin 1181, dr.sc. Davorin Lukman dr.vet.med. u nedjelju 13. listopada s početkom u 16 sati u prostorijama Kinološkog društva Varaždin 1181, Trg Pavla Štoosa 39A, Varaždin.

Sve dodatne informacije potražite na web stranici ili putem Facebooka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije