Dan ružičaste vrpce u subotu 5. listopada

Dan ružičaste vrpce posvećen je prevenciji i edukaciji. Mjesec listopad u cijelom je svijetu posvećen podizanju svjesti o važnosti brige za zdravlje dojki te rano otkrivanje i liječenje raka dojke. Rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj.

Broj oboljelih žena raste neovisno o dobi i vodeći je uzrok smrti. Kako su ograničene mogućnosti prevencije raka dojke, vrlo je važno bolest otkriti u početnoj fazi. Kada bolest otkrijemo na vrijeme ona je izlječiva u 98 posto slučajeva.  Stoga i članice kluba “Nova nad” ističu važnost redovitih mamografskih pregleda za žene, koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje bolesti.

Članice kluba “Nova nada” okupit će se u subotu 5. listopada kod svog štanda na Trgu Republike u Čakovcu od 10 sati i dijeliti će promotivno-edukativne materijale, a kasnije oko 11 sati krenut će u tradicionalnu šetnju centrom grada i na taj način pozvati građane da im se pridruže i  daju podršku svim ženama koje se bore s ovom bolešću i nastoje je pobijediti.

Pozivaju vas da se aktivno uključite u humanitarnu akciju i svojim sudjelovanjem doprinesete njenom što boljem uspjehu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije