Međimurska baština na Danima hrvatske kulture u Francuskoj

Od 12. do 19. listopada u francuskom Château de Coucyu u sklopu 16. Dana hrvatske kulture predstavit će se Međimurska županija. U 80-minutnom programu nastupit će nekoliko hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga, a Županija će se predstaviti i u hrvatskom veleposlanstvu u Parizu.

Kako je na konferenciji za novinare održanoj u petak istaknula zamjenica župana Sandra Herman, program je koncipiran na način da se francuskoj publici predstavi ono najbolje što Međimurje ima, odnosno hrvatsko i međimursko kulturno nasljeđe. Predviđeno je pet nastupa u različitim gradovima, a Međimurska županija predstavit će se i u našem veleposlanstvu u Francuskoj.

Zamjenica je najavila i potpisivanje Sporazuma o suradnji između Međimurske županije i francuskog departmana Aisne. Predstavljajući program, predsjednik Zajednice hrvatsko kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije Dejan Buvač rekao je da u programu sudjeluju članovi folklornog i tamburaškog ansambla KUU “Zvon” iz Male Subotice, vokalna skupina “Stridone” iz Štrigove, Zrinska Garda Čakovec i Nikolina Virgej Pintar.

Bit će prikazana tri kratka filma čakovečkog ŠAF-a te film o Međimurju koji je izradio Studio “Dvije lije” iz Čakovca. Inače, Dani hrvatske kulture u Francuskoj održavaju se već dva desetljeća i to na inicijativu Jean-Claudea Dumonta, predsjednika Društva hrvatsko-francuskog prijateljstva.

Program će se domaćoj publici predstavit u čakovečkom Centru za kulturu u utorak 2. listopada s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije