Svaka čast: Tomislav (24) iz Podturna izradio Al Pacina od šibica

Temelje sam dobio u školi. Umijeće tehničkog crtanja, projektiranja, ideje koje su navirale… Sve me to natjeralo da postanem i budem drugačiji. Stvorio sam svoj svijet, kaže Tomislav Horvat (24) iz Podturna o kojem smo već ranije pisali na portalu eMedjimurje.hr, predstavivši ga kao dječaka s šibicama.

Ovih dana završio je skulpturu holivudske legende Al Pacina na koju je utrošio 117 tisuća šibica. Radio ju je točno 19  mjeseci. Svaki dan s njom se “družio” od osam do deset sati. Al Pacina će, kaže, pozvati u Međimurje. Predložak mu je bio film “Kum 2”. I ako se Al Pacino ne odazove na Tomislavov poziv, njegov lik će se naći u izložbenim prostorima te na raznim manifestacijama, pišu 24sata.

– Utrošio sam na njega 117 tisuća šibica ukupno s foteljom, na fotelju 68 tisuća. Cijeli lik napravljen je od tamnijih šibica, a to su šibice od srednjoeuropske topole. Cipele, odijelo, čarape, kravata, košulja, šake, lice, kosa, sve. A cijela fotelja je od kanadske topole, a to su šibice svjetlije boje – objašnjava Tomislav.

Skulpturi Al Pacina je prethodio niz njegovih “manjih” djela. Most od 7500 šibica, tvrđava od 4500 šibica, vjetrenjača u koju je utkano 3000 šibica, u katedralu 34.000 šibica, u dvorac Agoru 157.000 šibica, te kameni most 9300 šibica.

– Svi pitaju zašto šibice. Pa šibice su dostupni materijal. Nisu skupe, izazov su i vrlo zahtjevne. Naravno, zapaljiv dio potrgam – priča Tomislav.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije