IZLOŽBA Tomislava Horvata ‘Mozaik – skulpturizam’ u čakovečkoj Gradskoj kavani

Promišljanje o svijetu mnoge od nas vodi raznim načinima izražavanja. Odmalena nas potiču na crtanje, pjevanje, ples i druge oblike pokušaja izražaja ideja.

Tomislav Horvat, mladi umjetnik iz Podturna, svoj put pronašao je u specifičnom obliku ekspresije i tehnici – izradi građevina i skulptura od šibica.

Do ideje izrađivanja (najprije) maketa pomoću šibica došao je tijekom srednjoškolske prakse. Najraniji radovi koje je načinio bili su Most od 7.500 šibica, Tvrđava od 4.500, Vjetrenjača od 3.000 te Katedrala od 34.371 šibice.

Tomislav ovdje nije stao, već je sebi stalno zadavao nove izazove. Prvu skulpturu, nadahnutu filmom ‘Kum’, izradio je 2013. godine, a u nju je tijekom 18 mjeseci ugradio čak 117 tisuća šibica! No, najzahtjevniji dosad definitivno je bio rad pod nazivom ‘Pijanist’.

Ova veličanstvena skulptura koja predstavlja W. A. Mozarta za klavirom, načinjena je od zapanjujućih 210 tisuća drvaca!

Nedavno je završio i tematsku skulpturu ‘Očajnik’, utrošivši u izradu 54 tisuće šibica.

Izložbu Tomislavovih skulptura pod nazivom ‘Mozaik – skulpturizam’ imat ćete prilike razgledati od subote, 25. studenoga u čakovečkoj Gradskoj kavani. Otvorenje počinje u 19 sati, a nastupom će ga uveličati i mladi čakovečki pijanist, Nikola Grabar.

Te subote moći ćete pogledati njegovu prvu skulpturu ‘Kum’, dok će ‘Pijanist’ biti predstavljen tjedan dana kasnije (2. prosinca). ‘Očajnik’ (iseljenik) će pak biti izložen u subotu, 9. prosinca.

Dođite u Gradsku kavanu i uvjerite se i sami kakve predivne rezultate mogu dati kreativnost, trud i golemo strpljenje kada rade udruženo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije