Sveti Juraj u Trnju: Vlasnica godinama ilegalno skrbi o starcima

Već godinama u kući u Svetom Jurju na Trnju žive starije osobe o kojima ilegalno, kako tvrde u Ministarstvu socijalne politike i mladih, skrbi Slavica Šestanj-Perić. Njihov točan broj se ne zna! Kreće se od 10 do 14, ovisno o tome kad je nadzor obavljen.

Kako doznajemo u Ministarstvu, posljednji inspekcijski nadzor u obiteljskoj kući u Sv. Jurju u Trnju 2, u kojoj Šestanj-Perić pruža usluge smještaja starijim i nemoćnim osobama, proveden je 5. lipnja. Pokrenula je postupak za utvrđivanje ispunjavanja uvjeta potrebnih za pružanje usluga skrbi u obliku obiteljskog doma, no zahtjev joj je rješenjem Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije 28. kolovoza odbijen, a obavijest o tome Ministarstvo je zaprimilo 13. rujna.

– Zahtjev je odbijen jer nisu ispunjeni uvjeti prostora, opreme, stručnih i drugih radnika iz Pravilnika o načinu pružanja usluga obiteljskog doma – pojašnjava Tihomir Ivka iz kabineta ministrice. Na rješenje je vlasnica uložila žalbu. Utvrđeno je da kuća nema provjetravanje, lift, kolica za štićenike, propisanu temperaturu u sobama, prostor za izolaciju, kontrolu pripremanja hrane…

Na odbijenicu iz Upravnog odjela uložila je žalbu. Tijekom inspekcijskog nadzora 5. lipnja utvrđeno je da Šestanj-Perić s deset korisnika ima sklopljene ugovore o dosmrtnom uzdržavanju te vjerojatno i dalje na taj način skrbi o njima. To se, ističu u Ministarstvu, smatra radom na crno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije