Unatoč krizi, GD Crvenog križa Čakovec odvelo klince na more

Živimo u kriznim vremena, vlada sveopća nestašica novca, često sumnjamo u dobronamjernost i humanost zajednice u kojoj živimo… Ipak, unatoč brojnim problemima s kojima se susreće kao i mnoge druge organizacije, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i ovog je ljeta izdvojilo financijska sredstva za besplatno osmodnevno ljetovanje djece.

Na ljetovanje je upućeno dvadesetipetero djece iz Međimurske županije, iz 13 međimurskih osnovnih škola. Ljetovanje je organizirano na Rabu, u odmaralištu društva Naša djeca Varaždin. Sadržaj organiziranog ljetovanja je obuhvaćao različite aktivnosti koje su se provodile od ustajanja do spavanja.

Osim svakodnevnog kupanja, škole plivanja za neplivače i zabavnih večeri na kojima su mogli pokazati sve svoje skrivene talente, učenicima je ponuđena i radionica učenja sviranja gitare uz stručnu pomoć učitelja gitare. Učenici su upoznali biljni i životinjski svijet otoka Raba, povijest i kulturno povijesne spomenike grada Raba, te su sudjelovali u kvizu.

Sedmero najuspješnijih sudionika kviza dobilo je i prigodne nagrade koje će ih još dugo podsjećati na ljetovanje. Djeca su uživala, upoznala nove prijatelje i poželjela još jedno ovakvo ljetovanje – nagodinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije