Pacijenti, dok štrajk traje, ne dolazite u bolnice!

Od 7 sati ujutro u srijedu 18. rujna počinje štrajk u hrvatskim bolnicama koje će za vrijeme obustave rada raditi kao nedjeljom. – To znači da će raditi samo osoblje za održavanje službe za bolničke pacijente te hitne slučajeve – objasnio nam je dr. Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata.

Hitni prijmi, kao i hitna pomoć, ne smiju štrajkati pa će svi građani kojima u dane štrajka zatreba hitna liječnička intervencija, to i dobiti. Međutim, kako poručuju iz Liječničkog sindikata te Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, svi ostali građani kojima dolazak u bolnicu nije hitan, neka ga odgode.

– Ti će pregledi i ostale liječničke intervencije koje nisu hitne biti odrađeni kad štrajk bude gotov, a bit će gotov onog trenutka kad potpišemo kolektivni ugovor – ističe dr. Babić.

Na pitanje što da rade pacijenti već otprije naručeni za specijalistički pregled, pretrage ili kontrolu, Anica Prašnjak, predsjednica Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara odgovara: – Svi koji znaju da nije hitno, neka ne dolaze. Ako netko ipak dođe, liječnici i sestre, koji će i u vrijeme štrajka biti na svojim radnim mjestima, razgovarat će s pacijentima i odlučiti je li nužna hitna obrada ili mogu pričekati da štrajk završi. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije