Zašto se stvorila rupa na sredini prometnice Martane u Čakovcu?

U redakciju našeg portala javio se čitatelj s fotografijama kojeg zanima što se dogodilo na prometnici u izgradnji (ulica 1 – Martane) nakon što je nedavno asfaltirana. Naime, na sredini prometnice nastala je rupa, pa čitatelja zanima odakle se stvorila i tko je za to odgovoran.

Odgovor smo potražili u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca gdje su nam odgovorili: 

“Grad Čakovec u svojstvu investitora izgradnje objekta – prometnice (ulica 1 –  Martane) upoznat je sa problemom nastanka navedenog oštećenja. Stručne službe grada i prije vašeg upita, u fazi redovitog nadzora zatražile su očitovanja izvođača radova i nadzornog inženjera o razlozima nastanka štete, te o načinu i roku otklanjanja iste.

Obzirom da vizualnim pregledom i snimanjem kanalizacijskog voda nisu uočene nepravilnosti u izvođenju radova, u tijeku je sanacija koju izvode “Međimurje –hidrogradnja” i “Tegra” d.d., a kojom prilikom će se po iskopu utvrditi točni uzroci nastanka štete. Na temelju dosadašnjih uvida od strane ovlaštenih i stručnih osoba, može se zaključiti da je najvjerojatniji uzrok voda koja je isprala dio materijala ispod ceste i time uzrokovala urušavanje i puknuće asfaltnog sloja.

U okviru sanacije, izvršit će se i dodatno ispitivanje radi sprječavanja eventualnog ponovnog ispiranja ugrađenog materijala i radi izbjegavanja nastanka nove štete. Šteta koja je nastala ovim događajem nije velika i utvrdit će se naknadno po dovršenoj sanaciji. Napominjemo da je navedeni objekt – prometnica još uvijek službeno gradilište,  te da istom nije dozvoljeno prometovanje, što i označeno propisanom prometnom signalizacijom.

Ista će biti puštena u promet po završetku gradnje i ishođenju uporabne dozvole, u skladu sa zakonskom procedurom.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije