Najavljen Europski tjedan kretanja u Međimurju

“Za čisti zrak – na tebi je red!” ovogodišnji je slogan trećeg po redu izdanja Europskog tjedna kretanja koji se u Međimurju održava već tradicionalno od 16. do 22. rujna u organizaciji Međimurske županije, Grada Čakovca i PU međimurske.

Tom prigodom, kako je najavila zamjenica župana Sandra Herman na novinarskoj konferenciji održanoj u maloj vijećnici Međimurske županije 4. rujna, naši građani će moći sudjelovati u raznovrsnim događanjima kojima se promiče održiva mobilnost, ekološka osviještenost i opredijeljenost za zdrave načine prijevoza u urbanim sredinama. Europski tjedan kretanja naglašava važnost kretanja, zdravog života i sigurnosti u prometu te okuplja sve uzraste, od djece vrtićke dobi do osoba starije životne dobi.

Zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Romano Bogdan predstavio je aktivnosti koje će se odvijati u gradu te naglasio važnost očuvanja čistoće zraka kroz čitavu godinu. Grad Čakovec već ima pješačku zonu u samom centru grada, a u planu je i izgradnja brojnih biciklističkih staza po cijelom gradu i šire što će omogućiti građanima da manje koriste motorna vozila.

Irena Branović ispred PU međimurske predstavila je akcije koje će policija provoditi tijekom Europskog tjedna kretanja s osnovnim ciljem upozoravanja na opasnosti od stradavanja u cestovnom prometu i to primarno namijenjeno povećanju sigurnosti vozača bicikla i pješaka.

Darko Radanović, ispred Odsjeka za europske poslove, međunarodnu suradnju i regionalni razvoj, Međimurske županije predstavio je štetne posljedice zagađenja zraka uzrokovanog prometom na zdravlje građana i okoliš te napomenuo potrebu za dodatnim osvješćivanjem javnosti kako bi građani svojim vlastitim angažmanom pridonijeli očuvanju kvalitete zraka i učinili nešto korisno za svoje zdravlje.

Program Europskog tjedna kretanja u Međimurju pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije