21 ekipa sudjelovala na sportskim igrama mladih u Donjem Pustakovcu

Povodom Međunarodnog dana mladih, u subotu 17. kolovoza, održane su 3. igre mladih Međimurske županije. Glavni je organizator Igara, koje su se održale na sportskim terenima u Donjem Pustakovcu, Klub mladih “Pustakovčan” uz podršku Saveza udruga mladih Međimurja.

Na početku događaja, sve okupljene natjecatelje i goste pozdravili su načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat te župan Međimurske županije Matija Posavec. Poručili su mladima da se što više druže na takav način i poželjeli im sreću u predstojećim igrama.

Prije početka samih igara, za sve sudionike i posjetitelje predstavnici Udruge mladih iz Lepoglave održali su zanimljivo predavanje o financiranju udruga kroz međunarodne projekte.

U natjecateljskom dijelu ovogodišnjih Igara mladih sudjelovala je 21 ekipa, sastavljena od mladih iz svih krajeva Međimurja. Ekipe su se natjecale u pet različitih i vrlo kreativnih igara; međimurskoj alki, transportu i guljenju krumpira, brzinskom ispijanju piva, putu oko svijeta te štafeti. Natjecateljima, ali i gledateljima, posebno se dopala i najviše ih nasmijala igra “put oko svijeta”. O čemu se radi možete pogledati na fotografijama i snimkama uz članak.

Titulu najboljih odnijela je ekipa Udruge mladih Gornji Hrašćan, drugo mjesto zauzela je Udruga mladih Vratišinec, a treće mjesto podijelile su ekipa Poljnjovčan 1 i Gardinovec 1. Iako je natjecateljski duh bio prisutan u svim igrama, mladi su se u navijanju, pauzama, a posebno nakon igara družili kao da su svi iz iste ekipe.

Za zabavu i odličnu atmosferu pobrinuli su se dečki iz Tamburaškog sastava Frikovi, koji su zabavljali sve prisutne do ranih jutarnjih sati. Klub mladih “Pustakovčan” iznimno je zadovoljan odazivom na ovogodišnje Igre, fair play ponašanjem tijekom natjecateljskog dijela, a posebno prijateljskom atmosferom i druženjem mladih iz našeg malog Međimurja. Organizator se nada da će takva okupljanja, suradnja i međusobna komunikacija mladih postati lijepa tradicija. Također, željeli bi da se u Međimurju osnuje što više udruga mladih kako bi se mladi što više povezali i kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme.

Članovi Kluba mladih “Pustakovčan” zahvaljuju županu Matiji Posavcu i Međimurskoj županiji na potpori i financijskoj pomoći, svim udrugama mladih, ali i neformalnim skupinama koje su se odazvali na Igre te svim posjetiteljima, gledateljima i navijačima što su svojim dolaskom pridonijeli uspjehu ovogodišnjih Igara mladih Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije