Škoti oduševljeni Murskim Središćem, a posebno šetnicom!

Danas smo u našem gradu, na šetnici uz Muru, zatekli bračni par škotskih turista – piše na portalu Muralist.com. Brzo smo se sprijateljili s njima i započeli razgovor na “tarzanskom” engleskom. Sva sreća da se pojavio gradonačelnik Dražen Srpak koji se upravo vraćao sa jednog službenog putovanja, a kako on odlično govori engleski, komunikacija je postala razumljiva.

Rekli su da biciklima putuju Europom, a u Mursko Središće stigli su iz Slovenije. “Lijep je ovo gradić, naročito centar. Ostalo još nismo stigli obići, ali i to ćemo učiniti. Ovakvo lijepu šetnicu uz prekrasnu rijeku Muru do sada nismo nigdje vidjeli. U vašem gradu nam je divno, ljudi su, sudeći prema vama, nevjerojatno ljubazni i žao nam je što uskoro moramo krenuti dalje”

Kada su saznali da nam je prevoditelj sam gradonačelnik, skoro da nisu povjerovali, a kada im je on dao svoju vizitku obavezno su htjeli da se sa njime slikaju. Slikali su i oni sa svojim fotoaparatom sve ljepote našeg grada, a fotografija sa gradonačelnikom biti će im lijepa uspomena, jer ne vjeruju da će na svom putovanju doživjeti nešto slično.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije