Lovci iz Murskog Središća trostruki pobjednici u gađanju

Lovno streljaštvo Lovačkog saveza Međimurske županije u 2013.godini odvijalo se je kroz tri discipline: Međimurska liga strijelaca , Prvenstvo Lovačkog saveza Međimurske županije u lovačkom parkuru i Prvenstvo lovačkog saveza Međimurske županije u lovačkom trapu.


Međimurska liga strijelaca

Strijelci u Međimurskoj liga strijelaca gađali su leteće mete kroz 13 kola. Završno kolo lige održalo se je u Domašincu 15. kolovoza. U ligi je sudjelovalo 17 ekipa sa više od 120 strijelaca. Uvjerljivi pobjednik lige postala je ekipa Lovačkog društva Mursko Središće iz Murskog Središća. Lovačko društvo Fazan Dekanovec-Podturen i Lovačko društvo Zec Čakovec gađali su dodatnu seriju letećih meta zbog istog broja bodova.

Nakon dodatne serije treće mjesto osvojilo je LD Fazan. U pojedinačnoj konkurenciji do zadnjeg trenutka trajala je neizvjesnost oko podjele prvih šest mjesta. Josip Šoštarić i Ljubomir Bistrović gađali su dodatnu seriju letećih meta zbog istog broja bodova. Nakon dodatne serije, prvo mjesto osvojio je Josip Šoštarić.


Lovački parkur održan u Dekanovcu

Po prvi puta organizirano je gađanje na leteće mete u disciplini lovački parkur. Gađalo  se 25 letećih meta koje je izbacivalo 6 strojeva. Gađalo se je lovačkim stavom. Prvo mjesto u parkuru osvojila je ekipa Lovačkog društva Mursko Središće II, drugi su bili lovci ekipe LD Fazan Dekanovec-Podturen, a treći lovci LD  Mursko Središće I.

U pojedinačnom dijelu ugodno je iznenadio mladi lovac Dean Horvat iz LD Fazan Dekanovec-Podturen osvojivši prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je Branku Breglecu (Mursko Središće), a Stjepan Tomašek (Fazan Dekanovec-Podturen) osvojio je treće mjesto. Prva tri strijelca plasirala su se u reprezentaciju Lovačkog saveza Međimurske županije  za nastup na prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u lovačkom parkuru koje će se 28. rujna održati u istarskom Novigradu.


Lovci iz Murskog Središća najbolji i u lovačkom trapu

Za razliku od Međimurske lige prvenstvo LSMŽ u lovačkom trapu gađalo se je lovačkim stavom. Lovci LD Mursko Središće svoju dominaciju u lovnom streljaštvu u 2013. godini dokazali su i treći puta osvojivši uvjerljivo prvo mjesto u ovoj disciplini. Na pobjedničkom mjestu pridružili su im se lovci Šljuke iz Gornjeg Mihaljevca (2. mjesto) i lovci Trčke iz Svetog Martina na Muri ( 3.mjesto).

U pojedinačnoj konkurenciji, raspucavanje nakon tri serije odlučilo je o prva tri mjesta. Prvak u lovačkom trapu postao je Ivica Varga (Fazan Dekanovec-Podturen), drugi je bio Josip Kutnjak (Mursko Središće), a treći Ljubomir Bistrović (Fazan Nedelišće). Spomenuti strijelci plasirali su se u reprezentaciju Lovačkog saveza Međimurske županije  za nastup na prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u lovačkom trapu koje će se također održati u Novigradu.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije