U subotu treće Igre mladih na sportskim terenima u Donjem Pustakovcu

Povodom Međunarodnog dana mladih Klub mladih “Pustakovčan”, uz podršku Saveza udruga mladih Međimurja (popis 19 udruga koje podupiru događaj nalazi se na dnu), organizira 3. Igre mladih koje će se održati u subotu, 17. kolovoza 2013. godine na sportskim terenima u Donjem Pustakovcu s početkom u 15 sati.

Pozvane su sve organizacije mladih koje djeluju na području Međimurske županije. Također na igrama mogu sudjelovati i ekipe sastavljene od mladih koji nisu ni u jednoj udruzi. Jedini uvjet je da vas ima minimalno 5 i da ste spremni na savršeno provedeno subotnje večer.

Prije samih Igara održat će se predavanje o financiranju udruga iz raspisanih natječaja od strane ministarstava Republike Hrvatske i o besplatnim putovanjima po Europi za mlade preko projekta “Mladi na djelu”. Predavanje će održati predavači iz Lepoglave.

Cilj ovog događaje je okupiti sve aktivne udruge mladih iz Međimurja te kroz igre i druženje postići veću suradnju među mladima te promoviranje mladih u društvu. Za sudjelovanje u igrama potrebna je ekipa od 5 članova. Svi članovi ekipe imaju BESPLATNO jedno piće dobrodošlice i jedno jelo.

Od kad se spusti mrak, pa sve do jutarnji sati sve okupljene zabavljat će Tamburaški sastav “Frikovi”.

Stoga pozivamo sve željne zabave, druženja i ispitivanja svojih sposobnosti da se odazovu i prisustvuju ovom velikom događaju!

Ovogodišnje Igre mladih održat će se pod pokroviteljstvom Međimurske županije, a svoj dolazak potvrdio je i župan Matija Posavec, s kojom ćemo imati prilike porazgovarati i oko financiranja udruga mladih od strane Međimurske županije.

Održat će se natjecanje u sljedećim igrama:

1. Međimurska alka – osoba A vozi osobu B u tačkama,a osoba B gađa metu.
2. Brzinsko ispijanje pive – ispijanje 0.5 litara pive uz pomoć slamčice
3. Dodavanje jajem – koja ekipa prenese više jaja od točke A do točke B. S time da sa jaje prenosi bacanjem, a osobe se ne smiju pomicati.
4. Transport i guljenje krumpira – osoba A stavlja krumpir na “tačkice”, a “tačkice” čine osoba B i C. “Tačkice” prenose krumpir do osobe D, a ona ih mora oguliti. Pobjednik je ekipa čiji oguljeni krumpiri najviše teže.
5. Bacanje velike kocke za “čovječe ne ljuti se” s ramena
6. Guranje bale sijena – jedna cura i dva dečka guraju okrugle bale sijena od toče A do B, nakon čega balu preuzimaju drugi članovi ekipe i guraju je do točke C.
7. Štafeta – Trčanje na 500 metara sa raznim zanimljivim zadacima i preprekama. U štafeti sudjeluje svih 5 igrača, a svaki igrač može sudjelovati samo u jednoj dionici. Trči se po mraku, a staza je osvijetljena bakljama.

*organizator zadržava pravo promijeniti ili dodati neke igre kako bi natjecanje učinio još zanimljivijim

Očekujemo Vaš dolazak 🙂

1. Klub mladih Belica
2. Udruga studenata Međimurja
3. Udruga mladih Šenkovec
4. Udruga mladih Mihovljan
5. Udruga studenata grada Preloga
6. Čukovećka udruga mladih
7. Udruga mladih Knezovec
8. Udruga mladih Gardinovec
9. Udruga mladih Gornji Mihaljevec
10. Udruga mladih Vratišinec
11. Udruga mladih Močvara
12. Udruga mladih Turčišće
13. Udruga mladih Hodošan
14. Udruga mladih Palinovčan
15. Udruga mladih grada Preloga
16. Udruga mladih Pribislavec
17. Klub mladih Kraljevčan
18. Udruga mladih Palovec
19. Klub mladih Pustakovčan
20. Udruga mladih Držimurca – Strelca

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije