Zaposlenicima najviše smetaju smrad i prostačenje

Što najviše kvari radnu atmosferu? Prema anketi portala MojPosao, provedenoj na nereprezentativnom uzorku od više od 500 ispitanika, riječ je o lošim higijenskim navikama. One, naime, najviše iritiraju 26 posto ispitanika, koji posebno izdvajaju zadah iz usta, neuredan toalet, ostavljanje mrvica na stolu i – neugodne mirise.

“Smrad tjera ljude i izolira smrdljivca”, zaključuje jedan od ispitanika. Odmah iza nehigijene sa 25 posto nalaze se neumjesni komentari i prostote: ogovaranje, miješanje u privatni život, neosnovano podbadanje.

Zatim 18 posto ispitanika kao iritantno ponašanje izdvojilo je ometanje u radu i preglasno pričanje na telefon, dok konstantno mljackanje i grickanje uzrujava 8 posto ispitanika. Ispitanike jednako iritira i preglasno slušanje glazbe (3%), dok je pretjerivanje s parfemom kao iritantnu naviku istaknulo 2% ispitanika.

“Parfem služi za večernje izlaske, za dan je dezodorans u umjerenoj količini. Da sam htjela raditi u parfumeriji, onda bih tamo i potražila posao”, tvrdi jedna ispitanica.

Što vama najviše smeta kod kolega?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije