Donja Dubrava: Položeni vijenci kod Spomen obilježja Novi Zrin

Povodom obilježavanja Dana Općine Donja Dubrava i godišnjice pada Novog Zrina u nedjelju 14. srpnja položeni su vijenci na Spomen obilježje nekadašnje utvrde na obali Mure. Vijence su položili izaslanstva Općine Donja Dubrava, Matice hrvatske – Ogranka Čakovec i Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”.

Prigodnim riječima okupljenima su se obratili Dražen Miser, načelnik donjodubravske općine, Stjepan Hranjec, predsjednik Matice hrvatske – Ogranka Čakovec, Marijan Ramuščak, pročelnik Zmajskog stola u Čakovcu “Družbe Braće hrvatskog zmaja” i Dragutin Feletar, veliki meštar Družbe.

O “Novome Zrinu” i tadašnjoj političkoj situaciji  koja je dovela do pada utvrde, prisutnima je govorio Petar Feletar, Zmaj od Novog Zrina i autor knjige “Novi Zrin”.  Utvrda je razorena 6. srpnja 1664. godine i iduće godine će se proslaviti 350. obljetnica pada.

Polaganju vijenca prisustvovala je i “Zrinska garda” iz Čakovca. Članovi garde prisustvovali su i misnom slavlju te su upalili lampione na spomeniku Nikoli Zrinskom u mjesnom parku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije