Mlada misa Nikole Markušića iz Goričana

Mladomisnik, vlč. Nikola Markušić u nedjelju 14. srpnja ispred crkve Sv. Leonarda u Goričanu proslavio je svoju mladu misu. Program proslave započeo je u 10 sati okupljanjem i roditeljskim blagoslovom ispred obiteljskog doma i procesijom do crkve gdje se slavila mlada misa.

Svečanosti mladomisnika prisustvovali su brojni mještani Goričana i okolnih mjesta, obitelj, prijatelji, svećenici iz dekanata, mladomisnici iz Zagrebačke, Bjelovarske i Varaždinske biskupije, te domaći svećenici. Propovijed na mladoj misi imao je dr.sc.vlč. Nenad Malović iz Goričana.

Nakon mlade mise, slavlje je nastavljeno u prostoru stadiona Milenium kod obitelji Pavlic. Goričan se može ponositi sa trinaest svećenika i četiri časne sestre koji su pozvani da služe Gospodinu.Pri prepoznavanju i odlučivanju za duhovna zvanja nema pravila, međutim na svečenićko i redovničko zvanje utjecaj svakako ima obiteljsko ozračje, ali i zajednica koja stvara kršćansko duhovno ozračje i plodno tlo na kojem će nicati duhovna zvanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije