Tehnologije budućnosti u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

U sklopu petog ciklusa ljetnih radionica u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga održane su i informatičko-multimedijske radionice. Radionice su održane u razdoblju od 1. do 8. srpnja 2013., a na njima je sudjelovalo preko šezdeset sudionika. Da KIČ Prelog ide u korak s vremenom, te potrebama i željama mladih, posebno su dokazale radionice na kojima su sudionici učili izrađivati vlastiti video od fotografija uz pratnju glazbe i teksta.

Uz multimedijske, održane su i edukativne radionice na kojima se sudionicima približila e-knjiga koja se mogla čitati na dvjema e-čitačima u vlasništvu Knjižnice, a koji će uskoro biti uvršteni u nove usluge Knjižnice. Odrađena je i edukacija korisnika o upotrebi i mogućnostima tableta koji su vrlo bliski mlađoj populaciji. Vrhunac tehnološkog tjedna je bilo predstavljanje 3D printera kojeg je predstavio Vladimir Sever iz Preloga, te je privukao najviše posjetitelja raznih dobi.

Zainteresirani posjetitelji su mogli vidjeti proces dizajniranja, crtanja, nastajanja dizajna za print, a potom i samo printanje tj. Izradu dizajniranog predmeta od plastike. Ovom radionicom KIČ Prelog postala je prva knjižnica u Hrvatskoj koja je predstavila ovu tehnologiju budućnosti svojim korisnicima i svim zainteresiranim građanima Grada Preloga.

Da je važna i zabava, pokazala je vrlo popularna edukativna multimedijska radionica, održana na engleskom jeziku koja je sadržavala edukativnu računalnu igru gdje su polaznici morali pokazati svoje znanje iz engleskog jezika, te sposobnost korištenja riječnika i abecednog kazala.

Radionice, njihova posjećenost, a ponajviše pozitivne povratne informacije polaznika, dokazale su još jednom da knjižnica mora pratiti duh vremena i potrebe svojih korisnika kako bi svoje poslovanje učinila što kvalitetnijim i raznovrsnijim. U novom, tehnološkom dobu, knjižnica je svojim članovima dužna ponuditi mnogo više od tradicionalnih usluga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije