Mališani vrtića Vrapčić iz Šenkovca učili loviti ribu

Dražen Mesarić, mještanin Šenkovca i veliki ljubitelj prirode, česti je gost djece u Dječjem vrtiću Vrapčić Šenkovec. Svoja znanja i umijeća vrlo rado podijeli s najmlađima. Tijekom lipnja ponovno je bio u gostima kod Vrapčića.

Prisjetimo se da je u zimskim danima svakoj skupini u vrtiću, poklonio kućice i hranilice za ptičice koje sam izrađuje. Djeca su tada veoma rado slušala pričice o pticama i načinima kako im mogu pomoći da prežive zime. Kako se ljeto bližilo pripremio je nova iznenađenja za mališane. Naime, on je i veliki ljubitelj i dugogodišnji pobornik sportskog ribolova. Za one koji ne znaju o čemu se radi, najlakše objašnjenje – hvata se velika riba i pušta natrag u vodu da živi i dalje.

Ribič Dražen  je pripremio puno materijala za djecu: šator, ribički stol i stolice, “ribnjak”, raznovrsnu opremu za pecanje, razne vrste mamaca i hrane za ribe. Mališanima je demonstrirao kako to sportski ribiči love ribu i što rade nakon ulova. Djecu je posebno zanimalo kako se riba opet vraća u vodu da živi i dalje, a klinci su imali prilike i sami “pecati” i taj dan biti “pravi” ribiči. 

Svojim ribičkim pričama Dražen Mesarić je oduševio djecu, a oni su mu postavljali mnoga pitanja o vrstama i životu riba. Ne smijemo izostaviti niti vjernog Draženovog pratitelja, papigicu Koko koja je slobodno lepršala dvorištem, ali ipak stalno pratila Dražena ne udaljavajući se previše od njega. To je privuklo veliki interes djece koja su poželjela takvu poslušnu papigicu.

Dječji vrtić Vrapčić Šenkovec ovim putem zahvaljuje svojem mještaninu na prekrasnoj suradnji i trudu, što svojim angažmanom čini ljetne aktivnosti i događanja u vrtiću još raznovrsnijim i zanimljivijim za djecu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije