Završen projekt uređenja parka u centru Črečana

Prema raspisanom natječaju, Vijeće mjesnog odbora Črečan izradilo je projekt završetka uređenja  parka u centru naselja. Projekt je prihvaćen u sklopu Plana zelenog djelovanja Općine Nedelišće, te je za voditelja projekta imenovana Anđelka Horvat, predsjednica VMO Črečan.

Naime, ova zelena površina centar je okupljanja mještana, djece i roditelja, članova udruga vatrogasaca i odbojkaša, udruge žena i udruge mladih koje djeluju u naselju.  U prošloj godini krenulo se s realizacijom projekta uređenja centralnog parka, te su u sklopu akcije sanirana bolesna stabla, obnovljene klupe i igrala, uređene stazice i posađene nove sadnice drveća i grmova.

Uočena je potreba za nastavkom uređenja, pa se istom i pristupilo kroz projekt “Zelene agende” u 2013. godini. Radovi su obuhvatili betoniranje odvodnih cijevi preko kanala uz park, sadnju novih sadnica drveća, vađenje starih i bolesnih grmova, te su postavljeni koševi za smeće. Svi ti radovi bili su izvršeni u nekoliko faza i okončani su prema planu do kraja lipnja. Završetak akcije obilježen je druženjem prisutnih uz roštilj i piće.

Uz malo dobre volje akcija je više nego uspješno sprovedena i nakon nje park u Črečanu  izgleda još ljepše. Raduje činjenica da i u današnje doba postoje ljudi, kako pojedinci, tako i članovi udruga, koji su voljni svojim radom doprinijeti dobrobiti svoje lokalne zajednice. U Črečanu je to više nego vidljivo na svakom koraku. VMO Črečan stoga zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj hvale vrijednoj akciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije