U čast EU iz Donjeg Vidovca poletjeli plavi baloni

Povodom ulaska Hrvatske u EU u Donjem Vidovcu organiziran je koncert pod nazivom “Europa naš je dom”. Priredba je započela uvodnom riječju voditeljice Monike Cenko: “Pozdravljam sve nazočne posebno predstavnike udruga, vijećnike, predsjednika i potpredsjednike Općinskog vijeća, načelnika i zamjenika, a posebno dragog nam gosta iz EU, susjedne Mađarske, prijatelja i suradnika naše Općine, Stjepana Tišlera, predsjednika Udruga općina Muramente.

Ova priredba organizirana je povodom ulaska Hrvatske u EU, danas, eto završava mukotrpan put kojim smo prošli u želji za ulaskom u EU. Iza nas su godine krvi i rata, velikosrpske agresije, silnih napora u prilagođavanju standardima EU. Mi smo se uvijek držali dijelom Europe, a to smo i bili i jesmo od stoljeća sedmog, mi predziđe kršćanstva, uvijek na granici, branili smo zapad i ginuli braneći vrijednosti zapadne civilizacije.

Postajemo 28. članica Europske unije, poželimo svi skupa da nam to donese boljitak, brži izlazak iz krize i kvalitetniji život za svakoga. Prisjetimo se ovom prigodom da su žitelji Donjeg Vidovca na referendumu dali najveću potporu ulasku Hrvatske u EU, nitko u Hrvatskoj nije imao takav rezultat, tj. 84,09 % iznosila je potpora u Donjem Vidovcu”.

Prigodnim riječima okupljenima se obratio i načelnik Josip Grivec. – Postajemo 28. članica EU sa željom da nam svima bude bolje, da Hrvatska postane uređenija i napokon decentraliziranija, da jednaka pravila igre vrijede za sve. Međimurje je cvijetnjak Hrvatske, a od ponedjeljka će Hrvatska biti cvijetnjak Europe jer nigdje na svijetu na tako malom prostoru nema toliko raznolikosti, toliko ljepote. Neka nam je svima sretan ulazak u EU!, rekao je Grivec.

Vrlo nadahnutim riječima obratio se nazočnima Stjepan Tišler, predsjednik Udruge općina uz Muru, čestitavši Hrvatskoj na ulasku u EU, posebno istaknuvši suradnju dviju država i općina uz Muru. Sve je završilo nastupom tamburaša KUD-a Donji Vidovec, Martina Srpaka i kazivanjem stihova Monike Cenko. Na kraju su prema hrvatskom nebu poletjeli plavi baloni kao simbol ulaska u EU.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije