Kotoriba je na veličanstven način ušla u Europsku uniju

Gotovo dvije tisuće mještana iz Kotoribe i okolnih naselja došlo je u nedjelju 30. lipnja u Sajmišnu ulici u Kotoribi kako bi proslavili ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a Općina Kotoriba odužila im se veličanstvenim programom.

Od 18 sati u samom centru mjesta započela je svirka TS Frankopani. Članice Društva naša djeca za tu su prigodu pripremile radionicu na kojoj su mališani imali prilike izraditi svoju EU zastavu. Slijedio je nastup Mažoretkinja Kotoriba, folkloraša i tamburaša KUD-a Kotoriba i Zvonimira Draveca. Nekoliko minuta prije ponoći prigodnim riječima okupljenom mnoštvu obratio se općinski načelnik Ljubomir Grgec. Rekao je da je došao davno iščekivan trenutak kada i službeno potvrđujemo ulazak u zajednicu u kojoj nam je mjesto i kojoj već odavno pripadamo.

– Europu sada kada smo tvoji želimo da nam se u tebi ispne brojna očekivanja. Znamo da to neće biti lako, ali će nam biti poticaj da stremimo k boljem, ljepšem i pravednijem društvu. Snovi su nam se pretvorili u javu. Želim svima da nam ona bude po mjeri svakoga od nas, poručio je načelnik.

Uz zvukove hrvatske i europske himne s njima su zdravicu uz šampanjac popili donačelnik Roberto Ujlaki, predsjednik Općinskog vijeća Zoran Radmanić te predsjednici ribolovnih društava Som – Ivica Horvat i Žužičke – Branko Matoš. Spomenuta društva bila su zadužena za gastronomsku ponudu, a Općina Kotoriba sve je mještane počastila ribicama.

Točno u ponoć krenuo je spektakularan vatromet koji nije nikoga ostavio ravnodušnim. Na svečanosti je u jednom trenutku bio i dožupan Međimurske županije Zoran Vidović. Kotoriba je kao pogranično naselje na ovaj način dostojno obilježila ulazak Hrvatske u EU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije