Podijeljena priznanja učenicima državnim prvacima

Učenici međimurskih osnovnih i srednjih škola ove školske godine na državnim natjecanjima osvojili su 11 prvih mjesta što je više nego prošle školske godine. Čestitajući prisutnim učenicima i njihovim mentorima, župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da ovaj uspjeh dokaz da se i u manjim sredinama s učenicima kvalitetno radi.

Zajedno sa zamjenicom župana Sandrom Herman pozvao je sve na daljnji uspješni rad jer je i to način promoviranja Međimurja, ali i poticanja obrazovanja. Prigodne nagrade i priznanje dobili su Martin Josip Kocijan, učenik 5. razreda OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju Informatika OŠ Qbasic, Dora Rob, učenica 8. razreda 1. OŠ Čakovec za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju Geografija OŠ, Lukas Novak, učenik 8. razreda 1. OŠ Šenkovec za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju Matematika OŠ.

Prvo mjesto na natjecanju Fizika OŠ osvojio je Juraj Barlek, učenik 8. razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić” Sv. Juraj na Bregu, Alen Jakupek Strbad, učenik 5. razreda OŠ Draškovec, te Sara Senčar, Tena Novak, Ivan Cikač, Tina Horvat, Saša Novak, Tena Marčec, Ana Đuran, Petra Špicar, Anamarija Gavez, Ramona Posavec, Erika Kolar, Maja Cmrečnjak i Lara Crnčec, koje su bile najbolje na natjecanju Atletika OŠ – djevojčice.

Od srednjoškolaca prvo mjestu osvojile su učenice Gimnazije “Josipa Slavenskog” Čakovec, Lucija Bajkovec, učenica 3. razreda na natjecanju Povijest SŠ te Đesika Kolarić, učenica 2. razreda na smotri Biologija SŠ. Već ranije prigodne poklone i priznanja dobili su učenici koji su osvojili prva mjesta na natjecanjima “Sigurno u prometu” i “Mladi poduzetnik”.

Ukupno u 11 kategorija, prva mjesta osvojilo je 27 učenika iz naših osnovnih i srednjih škola. Bila je to i prilika da se zahvali i osmorici njihovih mentora. Prizanja su dobili Miljenko Blažeka, Danijela Perenc Jaušovec, Tanja Debelec, Mario Pinc, Katica Mikulaj Ovčarić, Verica Mutvar, Žaklin Lukša i Željko Jagec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije