Održana svečana sjednica povodom Dana općine Goričan

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Goričan koja je održana u petak 21. lipnja povodom Dana općine po prvi puta se održala u novoj multimedijalnoj dvorani s mnogobrojnim gostima. Uz vijećnice i vijećnike Općine Goričan, svečanoj sjednici nazočili su saborski zastupnik Dragutin Glavina, čelnici Međimurske županije – župan Matija Posavec i njegovi zamjenici Sandra Herman i Zoran Vidović, predsjednik Skupštine MŽ Mladen Novak, gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik grada Letenja Halmi Bela, načelnici susjednih općina i prijateljskih mađarskih naselja, direktori javnih poduzeća, Stjepan Hranjec, predsjednik Matice hrvatske ogranak Čakovec, predstavnici udruga i mnogi drugi.

Sve goste pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Robert Katanec, a prigodnim govorom nazočnima se obratio načelnik Mario Moharić. Spomenuo je da se Dan općine slavi i kao blagdan njihovog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja i povodom kojega je i ispjevana poznata međimurska pjesma “Na Ivaje v Gorčeni prošćeje”. Zahvalio je svim dosadašnjim suradnicima i vijećnicima koji su proteklih godina sudjelovali u zajedničkom radu te izrazio vjeru da će program koji je izložio tijekom izbora provoditi se uz više suglasnosti i međusobnog razumijevanja smatrajući da su izabrani radi mještana i poboljšanja kvalitete njihova života.

Nabrojio je projekte koji su ostvareni te dodao da uz socijalne programe i programe razvoja kao što je industrijska zona za novo zapošljavanje, moraju se okrenuti budućnosti i zapitati  se kakav će Goričan ostaviti mladima? Načelnik Moharić siguran je da će biti ljepši i napredniji od onoga, za koji su preuzeli odgovornost.

Predsjednik Općinskog vijeća i načelnik zaslužnim društvima uručili su općinska priznanja. Ovogodišnji dobitnici su: DVD Goričan – povodom 125 g. uspješnog i humanitarno korisnog djelovanja, Mažoretkinje Goričan – za osvojeno prvo i drugo mjesto na državnom prvenstvu mažoretkinja u Kaštelama i Sportsko rekreacijska udruga “Prijatelji” – za 20 godina uspješnog i društveno korisnog djelovanja.

Pri kraju svečane sjednice prigodnim riječima obratili su se župan Matija Posavec, Ljubomir Kolarek ispred donjemeđimurskih općina, Stjepan Hranjec kao autor monografije o Goričanu koja je u izradi te Laszlo Gulyas predsjednik Društva Horvata kre Mure koji je zajedno s Općinom Goričan suorganizator proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

U kulturno zabavnom programu nastupili su pjevačka skupina i tamburaši KUD-a Goričan te solo izvedbama međimurski pjesama Sintija Marton i Katarina Beti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije