Andrea Pongračić u Prelogu predstavlja autorske knjige

U preloškoj Knjižnici i čitaonici održat će se predstavljanje knjiga “Anima ipsa” (poezija) i “Pogrešne frekvencije” (kratke priče) mlade zagrebačke autorice Andree Pongračić u nakladništvu “Esseg” iz Osijeka. Predstavljanje knjiga bit će 28. lipnja (petak) s početkom u 19 sati.

Andrea je apsolvetnica Učiteljskog fakulteta i studentica novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Piše nekoliko godina, a radovi su joj objavljivani i nagrađivani kod nas i u susjednim državama. Autorica će vam čitanjem svojih djela približiti gradske odnose, čudne likove iz zagrebačkih tramvaja, kockarnica, iz susjedstva, tvoreći jednu simbiozu sa sljepoćom u kojoj se takvi likovi utapaju.

Međuljudski odnosi sastavljeni od nama nevidljivih niti sažeti su na pristupačan i neodoljiv način. Ljubavne i obiteljske veze, prijateljstva, sve to gledano očima jedne mlade umjetnice približiti će vam vlastitu svakodnevicu. Andrea britkim humorom ironizira, nasmijava i iznenađuje. Jednostavno pripovijedanje prepuno je simbola i metaforike koje svojim laganim tokom uvijek vode do onog efekta iznenađenja koji nas ponekad toliko potrese da više nikada ne gledamo svijet onako kako smo navikli.

U programu će sudjelovati i autorica iz Maribora- Mina Imširović sa svojom zbirkom poezije “Kišom umivana”, a gostovati će i KUD Općine Donji Kraljevec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije