Članovi preloške udruge Laganini biciklima putuju za Vukovar

Na sjednici Upravnog odbora Udruge Laganini iz Preloga koja je održana početkom svibnja donijeta je odluka o organizaciji posjeta biciklom Gradu heroju – Vukovaru povodom Dana antifašističke borbe i Dana državnosti, pod nazivom Biciklom za Vukovar.

U subotu 22. lipnja kreće skupina od 20-tak biciklista za Vukovar na put dug 270 km. Organiziran je odmor i noćenje u Pustari Višnjica kod Slatine. Biciklisti dolaze u Vukovar 23. lipnja oko 13 sati. Dan kasnije, 23. lipnja u jutarnjim satima ispred RO-SE u Prelogu, kreće druga skupina autobusom za Vukovar. Predviđeno je stajanje u Pustari Višnjica te zajednički susret s biciklistima u Vukovaru.

U Vukovaru je dogovorena mogućnost posjeta tamošnjih znamenitosti i spomenika: Stari vodotoranj, Dvorac Eltz, Franjevački samostan i crkva Sv. Filipa i Jakova, Memorijalno groblje, Vukovarska bolnica i Memorijalni centar Domovinskog rata. U planu je obilazak Križa na ušću Vuke u Dunav koji je  posvećen braniteljima Vukovara i Ovčaru. 

Za bicikliste, članove Udruge Laganini Prelog koji idu biciklima sve je besplatno, dok se posjet Vukovaru autobusom plaća u visini od 210 kuna (uključen prijevoz i ručak). U akciju se uključilo Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska postaja Prelog na način da je osigurala policijsku pratnju na biciklima dvoje službenika koji inače u ophodnji koriste bicikle koje im je darovao Grad Prelog.

Akciju podržava Turistička zajednica Grada Preloga i Trgovina Beciklin iz Preloga. Za sve informacije i upite možete se obratiti na 099 216 9252 ili 098 644 313 ili osobno u Prelogu, Glavna 16 – Trgovina Beciklin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije