“Kupice i lonci” restorana Terbotz i Marka Palfija

Kad su stolovi puni, a zadovoljstvo u sekundama prije glavnog jela visoko, onda kuhar može na tanjur položiti i rep. Bilo čiji!

Pisalo je tako u osvrtu jedne gošće na sve natočeno ili stavljeno u “Kupice i lonce” u četvrtak navečer s Markom Palfijem u restoranu Terbotz. Kako uopće iz nekog gosta izmamiti takvu rečenicu? Tko to zna? Marko zna!

Nakon prilično “ognjenog” meča Marko Palfi vs. Sibon u vinariji DGA Pjenušci, u dane otvorenih podruma vinskog festivala Urbanovo 2013., ekipa Terbotza nije gubila vrijeme s odlukom.

Pozvana je pažljivo odabrana publika i gost kuhar. I Marko je ponovno zakuhao! Najumješnije i najjestivije s pogledom u vrt u ovo doba godine.

Vinarija Jakopić je goste Terbotza dočekala Pušipelom, Grand Cru izdanjem berbe 2011., a Marko je za uvod večeri na stol stavio van serijsku focacciu s kosanom masti i ružmarinom. U prvoj službenoj kupici predstavljena je Graševina berbe 2012., a na tanjurima mladi kozji sir i salata od mladog špinata, cikle, oraha s vinagrettom od bučina ulja, vinskog octa, mladog luka i senfa.

Tako je počela večera koja se uklopila u niz iz inicijative TZ Međimurske županije o promicanju Bajkovitih Okusa Međimurja. Zanoćalo je već prilično kad se nakon toplog predjela, glavnog jela, vrsnih vina i zanimljive cjelovečernje moderacije stiglo do deserta.

Nitko se ne “ljubi” tako kao semifreddo od vanilije i jagoda, muffini od heljde, pohana bazga, gel od jagoda, menta, med, par kapi bučinog ulja i muškat, žuti zavodnik iz vinskih podruma Jakopić.

Publika je živo sudjelovala, puno kušala i neupitno, s velikim divljenjem, uživala u svakoj kupici i loncu tandema večeri Jakopić & Palfi. Projekt ide dalje, šteta je ne doći, već za desetak dana vrhunski se kuha i toči.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije