Tijelovo u Pušćinama: Dan mjesta i 90. godišnjica DVD-a

Povodom velikog katoličkog praznika Tijelova u naselju Pušćine bilo je izuzetno aktivno i zanimljivo. Slavio se dan mjesta i 90. godišnjica postojanja DVD-a. Organizatori svečanosti svoj program počeli su sa polaganjem vijenaca i paljenje svijeća na spomen mjesta svojih sumještana koji su stradali u Domovinskom ratu i NOB-u (Božidar Košir i Vinko Karlović).

Vijence su položili predstavnici UDVDR-a ogranka Nedelišće (Marijan Perger i Dragutin Perenc) i VMO-a Pušćine (Marinko Posavec i Marjan Marciuš). Svima prisutnima koji su uveličali ovaj događaj prigodnim riječima obratili su se Krešimir Gavez (tajnik UDVDR-a ogranka Nedelišće i Antun Karlović – nećak Vinka Karlovića).

Članice ženskog zbora – Udruge žena Pušćine – pjesmom su dale svoj doprinos da ugođaj bude još svečaniji sadržajniji, bogatiji i lijepši. Novo izabrani načelnik općine Nedelišće g. Darko Dania nazočio je cijeloj svečanosti. U vatrogasnom domu organizirano je druženje uz domjenak svih nazočnih.

Obitelji Košir Zdenke i obitelj Košir Ivana posebno se zahvalila na pozivu i na načinu same realizacije cijelog programa. Neformalno druženje ima veći značaj od samog protokola, iskrena ljudska riječ i prijateljstvo su nemjerljivi. Zbog lošeg, kišovitog vremena mimohod članova DVD-a i njihovih gostiju nije se održala, a svečanost obilježavanja 90. godišnjice nastavila se u prostorijama vatrogasnog doma Pušćine. Učenici područne škole Pušćine sa svojim nastavnicama pripremile su sadržajni program. Sama proslava nastavila se do noćnih sati u glazbu i ples.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije