U Turčišću održano Županijsko natjecanje mladeži i djece

U subotu 1. lipnja pod domaćinstvom DVD-a Turčišće na tamošnjem nogometnom igralištu održano je Županijsko vatrogasno natjecanje za mladež i pomladak na kojem je ukupno nastupilo 133 ekipa. Mogli bismo reći da je Turčišće u jednom danu ”primilo” 1400 vatrogasaca Međimurja.

Domaćini koji su se jako potrudili da budu zapamćeni na vrlo dobrom domaćinstvom na samom kraju pokvarilo je malo i vrijeme. Staze su bile odlično pripremljene, a mjerenje se vršilo elektronski sa mjernim instrumentima koji se koristi nekoliko godina unatrag na našem natjecanju, a daje vrlo precizne rezultate za sve ekipe podjednako.

U vrlo zahtjevnom i cjelodnevnom natjecanju sudačke komisije na čelu sa Mladenom Kanižaj odradilo je posao na vrlo visokom nivou što i ne čudi jer naša županija je jedna od rijetkih koji na jednom natjecanju skupi ovoliki broj natjecatelja i ekipa dugi niz godina unatrag.

Na samom kraju ekipe su pozdravili predsjednik VZMŽ Mario Medved, zapovjednik VZMŽ Ivan Krištofić, aktualni zamjenik župana Matija Posavec, predsjednik veterana VZMŽ Ivan Novak, predsjednik sudačke komisije Mladen Kanižaj koji se između ostalog osvrnuo i na vatrogasne suce kojima je zahvalio, kao i ekipama na fer i korektnom nadmetanju.

Mali Mihaljevec i Palinovec najbolji u kategoriji pomlatka od 6 do 12 godina

U kategoriji pomladak žene gdje je nastupila 31 ekipa najbolje vrijeme je postigla ekipa DVD-a Palinovec skupivši 416,62 bodova. Do njih na drugom mjestu našao se DVD Palovec sa 410,97, dok je treći bio DVD Sveti Martin na Muri sa 408,39 bodova. Ovdje svakako treba spomenuti da DVD Palinovec dugi niz godina drži pobjedničko postolje, a tako se pokazalo i ove godine.

U kategoriji pomladak muški nastupilo je najviše ekipa, čak 50. U vrlo zgusnutom i napetom nadmetanju sportski stisak ekipi DVD-a Mali Mihaljevec koji su sa 414,44 bodova zauzeli prvo mjesto. Odmah do njih sa manje od sekunde zaostatka na drugo mjesto plasirao se DVD Palinovec sa 413,74 bodova, a na treće DVD Peklenica sa 412,68 bodova. Ovi mladi vatrogasci na kojima svijet ostaje pokazali su izuzetnu spretnost i požrtvovnost što može biti samo na ponos svih vatrogasaca znajući da se samo upornim radom i zalaganjem postiže cilj kako na natjecanju, tako i u životu.


Gardinovec i Krištanovec najbolji u kategoriji mladeži od 12 do 16 godina

U kategoriji mladež žene gdje je nastupilo 19 ekipa još jedan veliki uspjeh napravila je ekipa DVD-a Gardinovec koje su sa 1058,56 bodova zauzele prvo mjesto i sa pravom pokazale tko je vladar u ovoj kategoriji. Sa 1053,62 bodova drugi je bio DVD Šandorovec, a treći DVD Peklenica sa 1048,90 bodova. Rezultati su pomalo i očekivani, a svakako ekipi DVD-a Gardinovec daje još veći poticaj za radom jer su baš oni koji će predstavljati Hrvatsku na Olimpijadi u Francuskoj ove godine.

No, nisu niti ostale ekipe za ”otpis” već se pregledom rezultata daje naslutiti da iduće godine slijedi još uzbudljivije nadmetanje jer nekoliko ekipa sa sitnim greškama također su u samom vrhu, a slijedom okolnosti da nisu imali te greške bilo bi i iznenađenja.

U jednoj od najjačih kategoriji mladeži muški DVD Krištanovec projurio je poput ”Gromova” kako se oni od mila nazivaju Turčiškim igralištem. Oni su sa 1062,85 bodova  zauzeli prvo mjesto, i čak više od 5 bodova ostavili drugoplasiranu ekipu DVD-a Palinovec i sa osvojenih 1057,38 bodova. Na trećem mjestu pomalo i iznenađujuće našla se ekipa DVD-a Donja Dubrava II sa osvojenih 1056,38 bodova.

Dali je Krištanovec nova nada Međimurske mladeži, nije moguće sa sigurnošću tvrditi zbog velike konkurencije, ali da su napravili najbržu vježbu (46,81 sek) od svih ekipa i to za razliku od čak 5,21 sekundi nije puka sreća. Nastupila je i jedna gostujuća ekipa iz Mađarske (Letenye). Naredne 2014. godine  održava se plasmansko za Državno natjecanje, te je ovo vjerojatno bila samo ”proba” pred sami finiš.

Tko je pobjednik ovog natjecanja teško je sa sigurnošću reći, dali Palinovec koji je sa 3 ekipe u različitim kategorijama bio na postolju ili Peklenica sa dvije ekipe, Krištanovec koji su napravili najbolje vrijeme vježbe, Gardinovec koji dugi niz godina drži sam vrh ili netko treći presudite samo. Ali u jednom se slažemo, da su ipak svi oni pobjednici i tako ih moramo “tretirati”. Više slika pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije