Međimurci državni prvaci u natjecanju “Sigurno u prometu”

U vremenu od 21. do 24. svibnja u Zadru je održano državno natjecanje “Sigurno u prometu” koje su organizirali Hrvatski auto klub u suradnji sa temeljnim autoklubovima, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te Agencijom za odgoj i obrazovanje, a domaćin je bio Auto klub Zadar.

Na natjecanju je sudjelovala i ekipa Međimurske županije/Auto kluba Čakovec i to dvije djevojčice i dva dječaka koji su postigli najbolje rezultate u poznavanju prometnih propisa i sigurnoj vožnji biciklom sa Županijskog natjecanja u OŠ Podturen. Od 21 ekipe koja je sudjelovala na državnom natjecanju, ekipa Međimurske županije postigla je iznad prosječne rezultate u vožnji biciklom i testovima o poznavanju prometnih propisa.

Državni prvaci su postali: ekipa djevojčica – Rea Perša iz OŠ Strahoninec i Jana Kovač iz OŠ Donji Kraljevec i ekipa dječaka Hugo Jurčec iz OŠ Donji Kraljevec i Luka Panić iz III. OŠ Čakovec. Mentor županijske ekipe bila je Nevenka Reif iz OŠ Donji Kraljevec. U pojedinačnom plasmanu najbolja natjecateljica u RH je Rea Perša, Jana Kovač iz OŠ Donji Kraljevec je zauzela drugo mjesto, dok je Hugo Jurčec zauzeo drugo mjesto u RH među dječacima.

Na natjecanju u Zadru učenike su pratili i njihovi mentori iz OŠ te Auto klub Čakovec, Boris Tomašić, Neno Ban i Zvonko Ljubić. Prvi puta u dvadesetak godina provođenja prometno – preventivne akcije “Sigurno u prometu” jedna je županijska ekipa postigla tako dobre rezultate, što je svakako rezultat kontinuiranog rada s učenicima u školama Međimurja. Na europsko natjecanje “Sigurno u prometu” putuju učenici Rea Perša, Jana Kovač i Hugo Jurčec, a održat će se u Baru u Crnoj Gori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije