Još tri nova eksperimentalna programa u srednjim školama

Zbog izuzetnih kompetencija profesora i opreme koja postoji u međimurskim srednjim školama, ovih su dana stigla su nova Rješenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za izvođenje eksperimentalnih programa u Gospodarskoj i Graditeljskoj školi u Čakovcu.

Gospodarskoj školi Čakovec odobrava se izvođenje eksperimentalnog programa za stjecanje strukovne kvalifikacije tehničar cestovnog prometa u četverogodišnjem trajanju za učenike jednog razrednog odjela u 2013./2014, a Graditeljskoj školi izvođenje eksperimentalnih programa za stjecanje strukovnih kvalifikacija medijski tehničar i web dizajner u trajanju od četiri godine za učenike jednog kombiniranog razrednog odjela s početkom upisa 2013./2014.

Naime, Sektorska vijeća u proteklih nekoliko godina intenzivno su radila na promjeni programa za strukovne škole i ponudila nekoliko novih, koji se nazivaju eksperimentalni. Mnogo se je srednjih škola prijavilo MZOS-u za dobivanje rješenja o uvođenju eksperimentalnih programa, no nije svima odobreno. Ističemo da su naše srednje škole zbog pozitivnih rezultata rada imale uspjeha pa smo tako dobili još tri nova rješenja. 

Eksperimentalni programi u odnosu na prijašnje razlikuju se po tome što imaju puno više strukovnih sadržaja i prakse te će učenici koji ih završe imati bolje mogućnosti na tržištu rada, ako neće željeti nastaviti školovanje. Ranije ovog mjeseca stigla su i rješenja za eksperimentalne programe ekonomske i tehničke gimnazije, koji će se od sljedeće školske godine odvijati u Ekonomskoj i trgovačkoj, odnosno Tehničkoj školi u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije