KUD Hrvatskih željeznica gostuje u čakovečkom CZK-u

Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica iz Varaždina u čakovečkom Centru za kulturu 27. svibnja s početkom u 19 sati priređuje cjelovečernji koncert “Punom parom naprijed”. Kroz program će prezentirati svoj rad i aktivnosti, a uz standardne koreografije premijerno će izvesti nekoliko novih koreografija i na taj način prezentirati izuzetno bogat repertoar narodnih nošnji.

Gosti na koncertu će biti Pjevački zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća. Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica u Varaždinu postoji i neprekidno radi od 1931. i ove godine je prvi puta ozbiljno prijetilo gašenje folklorne i tamburaške sekcije, no velikim angažmanom i trudom članova, te dovođenjem vrhunskog umjetničkog voditelja i jednog od najboljih koreografa u Hrvatskoj iz zagrebačkog Lada Nenada Breke, pokrenut je čitav niz aktivnosti.

Okupljen je vrlo snažan prvi sastav i jedan od posljednjih aktivnih KUD-ova u Varaždinu grabi punom parom naprijed, pa je ovaj koncert za njih svojevrsna prekretnica i kotač zamašnjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije