Zavod za javno zdravstvo obilježava Europski dan debljine

U povodu ovogodišnjeg obilježavanja Europskog dana protiv debljine (obilježava se treće subote u mjesecu svibnju od 2010. godine), Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u sklopu Savjetovališta za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljine, započinje s radom Edukativno-suportivnih grupa  za poticanje zdravog stila života usmjerenog prvenstveno prema kontroli tjelesne težine, ali i zdravlja općenito.  

Suportivne grupe će se održavati jednom mjesečno, svake treće srijede u mjesecu od 10 do 11 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije. Prvi sastanak edukativno-suportivne grupe će se održati 22. svibnja (srijeda) od 09 do 10 sati u predavaoni zdravstvenog odgoja koja se nalazi u prizemlju Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije (Čakovec, Ivana Gorana Kovačića 1E, zgrada 4). 

U rad suportivnih grupa bit će uključen liječnik specijalista epidemiologije, dipl. i viša med. sestra  te profesorica psihologije, a povremeno će se uključivati liječnici drugih specijalnosti, mg. nutricionizma, kineziolozi i voditelji različitih sportskih aktivnosti.

Rad edukativno-suportivnih grupa će biti organiziran na način da se svaki put ukratko obradi jedna tema iz područja pravilne prehrane ili zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti te rizičnih čimbenika za kronične nezarazne bolesti, a potom će uslijediti kratka rasprava na spomenutu temu.

Drugi dio rada u suportivnim grupama bit će rezerviran za iznošenje vlastitih iskustava sudionika suportivnih grupa te pružanje uzajamne pomoći uz stručno vođenje. Na prvom susretu suportivnih grupa koji će se održati 22. svibnja dr.med. Renata Kutnjak Kiš će održati izlaganje na temu “Debljina – bolest modernog doba”, a prof.psihologije Berta Bacinger Klobučarić na temu “Važnost uzajamne pomoći u usvajanju zdravog stila života”. Nakon toga će nekoliko korisnika Savjetovališta iznijeti svoja iskustva u borbi s viškom kilograma.

Pozivaju sve zainteresirane osobe da se uključe u rad edukativno-suportivnih grupa te im unaprijed zahvaljuju na hrabrosti i spremnosti da svojim iskustvom ohrabre druge u nastojanjima da zdravi stil života postane svima poželjan i zabavan.

Savjetovalište za prekomjernu tjelesnu težinu i debljinu,  u kojem se koristi individualni tretman  i nadalje radi svaki četvrtak od 09 do 12 sati, a mg. nutricionizma radi ponedjeljkom (2x mjesečno). Naručiti se možete telefonom (386 837 ili 386 838), a uputnica nije potrebna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije