Semafori će u funkciju idući tjedan

Pisali smo o problemu sa semaforima na južnoj čakovečkoj obilaznici koji nisu u funkciji već tjedan dana. Nakon kontakta sa Županijskom upravom za ceste i gradom Čakovec dobili smo odgovor od Hrvatskih cesta u kojemu stoji:

“Semafor na raskrižju državne ceste DC3 (južne obilaznice grada Čakovca) i Kalničke ulice ne radi u punoj fazi uslijed kvara na dijelu uređaja. Uređaj RADI u upozoravajućoj FAZI – treptanje žutog svjetla .

Do kvara je došlo prilikom nevremena (kiša, olujni vjetar) u petak 10.05.2013.g. u večernjim satima kada je nastala veća  šteta na uređaju uslijed prodora velike količine vode u ormar uređaja.

Unatoč više opetovanih pokušaja uređaj nije moguće staviti u rad da bi garantirao sigurnost. Kako je kvar većih razmjera po  detaljnoj detekciji kvara naručeni su dijelovi koje je potrebno zamijeniti.

Po primitku dijelova izvršiti će se zamjena i uređaj pustiti u normalan rad. Do  tog momenta semafor će raditi u fazi trepćućeg žutog svjetla, a u vršnim momentima regulaciju će vršiti  prometna policija koja je upoznata sa stanjem .

Otklanjanje kvara očekujemo tijekom sljedećeg tjedna.”  

U potpisu odgovora je Stjepan Marković, šef ispostave Sektora za održavanje Ispostave Varaždin Hrvatskih cesta.

To znači da i dalje pozivamo sve vozače koji prolaze ovom cestom na veliki oprez, povećanu pažnju i smanjenje brzine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije