Pomozimo Ivanu Bujanu, studentu iz Strahoninca

Ivan Bujan student je iz Strahoninca, koji je nakon nedavno završenog magistarskog studija u Budimpešti daljnu akademsku avanturu odlučio potražiti na prestižnom američkom fakultetu umjetnosti Tisch, u sklopu Sveučilišta u New Yorku (NYU). Tisch je prvi fakultet u svijetu koji je institucionalizirao izvedbene studije (koji se bave izvedbenim umjetnostima i izvedbenošću u najširem mogućem smislu).

Fakultet je bio iznimno velikodušan te je Ivanu pružio financijsku pomoć koja pokriva školarinu, no, dobro bi mu došla daljnja sredstva kako bi mu život u New Yorku bio lakši. Uz sav svoj trud i motivaciju, Ivan je uspio prikupiti dodatna financije za život u New Yorku.

Poduzetan Ivan nedavno je osmislio internetsku kampanju na platformi Indiegogo, koja omogućava prikupljanje sredstava za situacije poput ove u kojoj se našao Ivan. Uz pomoć svojih prijatelja Ivan je snimio atraktivan video i osmislio kreativnu kampanju, u koju se možete uključiti i vi te sa svojom simboličnom donacijom pomoći Ivanu.


>>> Link kampanje

U razgovoru s Ivanom, o motivaciji za daljni studij za portal eMedjimurje.hr ispričao je:

“Budući da ću svoju karijeru u budućnosti želim posvetiti akademskoj djelatnosti te sam izuzetno zainteresiran za izvedbenost u svakodnevnom životu, odlučio sam se prijaviti na Tisch – na koji sam primljen. Moja motivacija za prijavljivanje na taj fakultet razvila se iz zbira raznolikih interesa koje sam razvijao postepeno tijekom svog obrazovanja i kroz uključnost u praktičnu kazališnu djelatnost. Kao takvi, moji interesi sežu unatrag za vrijeme obrazovanja na Filozofskom fakultetu u Rijeci i još prethodno uključenošću u kazališnu družinu Pinklec, gdje sam okusio čari praktičnog kazališta.

Tijekom formalnog obrazovanja, razvio sam i izuzetan interes za istraživanju tematike rodne (ne)ravnopravnosti. Na temelju tih interesa, obrazovanje sam nastavio na Odsjeku za rodne studije na Central European Universityju (CEU) u Budimpešti. Bio sam izuzetno zadovoljan kad sam uočio da se na CEU mogu baviti tematikom rodne izvedbenoste i performansa te sam se zagrijan za te stvari prijavio na Tisch.

Siguran sam kako bi mi studij na Tischu pomogao da postanem kritičniji mislilac i prepoznati učenjak. Budući da je Tisch sastavljen od uistinu internacionalne zajednice, smatram da će im hrvatski dodatak sigurno dobro doći. Nadalje, po povratku u Hrvatsku zasigurno ću, na temelju uvida u američku akademsku zajednicu, imati prilike doprinijeti razvoju ovog inovativnog područja i u Hrvatskoj te promicati kvalitetu i izvrsnost unutar hrvatskog obrazovnog i akademskog sustava.”

Pomozimo mladom Ivanu da lakše svlada prepreke koje su ga snašle i pošaljimo ga u New York. Posjetite njegovu internetsku kampanju klikom ovdje i dijelite dalje.

Zauzvrat, Ivan će vam iz New Yorka poslati razglednicu, napisati pjesmu ili pak organizirati večer poezije.

Najnovije