Branitelji iz Međimurja održali ribičko natjecanje

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – podružnica Međimurske županije (UDVDR-a RH PMŽ) – ogranak Nedelišće održano je 14. ribičko natjecanje hrvatskih branitelja Međimurske županije. Natjecanje je održano na stazi – jezera Zrinski kod Kuršanca (jezero HE Čakovec).

Povod okupljanja je proslava godišnjice vojno-redarstvene akcije “Bljesak” i proslava Međunarodnog praznika rada . Natjecatelje je pratilo iznimno lijepo i sunčano vrijeme ali sami uvjeti na stazI nisu bili povoljni zbog visokog vodostaja. Stoga je i ulov bio manji nego inače što je dodatno pojačalo konkurenciju među samim takmičarima.

Domaćin susreta ogranak Nedelišće pripremio je za najuspješnije i najsretnije ribiče nagrade u vidu medalja i pehara. Svima prisutnima poslužen je izuzetno ukusan grah (krivac za isti je kuhar Mladen Podvezanec s pomoćnicima), a pečene ribice pripremao je Miroslav Novak. Hranom i pićem cijeli dan su održavali na “životu”okupljeno mnoštvo suboraca, prijatelja i članova obitelji.

Po završetku službenog dijela natjecanja pristupilo se vaganju ulovljene ribe i proglašenje najuspješnijih pojedinaca i ekipa. Medalje i pehare podijelili su novi predsjednik UDVDR-a PMŽ Stjepan Horvat, tajnik UDVDR-a PMŽ Dražen Tkalec i domaći predsjednik ogranka Nedelišće Marijan Perger. Najbolji po sektorima dobili su medalje, a ekipama su uručeni pehari. 

Rezultati:

– Sektor A
1. Dragutin Čeh – Belica
2. Željko Bubanić – Prelog “B”
3. Darko Rusak – Donja Dubrava

– Sektor  B
1. Nikola Liliek – Prelog “B”
2. Marijan Halić – Ivanovec
3. Josip Cerković – Belica

– Sektor C
1. Mladen Kovač – Prelog “A”
2. Darko Petković – Prelog “B”
3. Damir Vrbanović – Belica

Ekipni plasman: 1. Prelog “B”, 2. Belica, 3. Čakovec (pehar)
Naj ribič je Mladen Kovač iz ekipe Prelog “A” s ulovom od 2290 grama.

Domaćini se zahvaljuju svima koji su omogućili da ovaj sportski susret hrvatskih branitelja bude uspješno realiziran na radost svih učesnika. Domaćin natjecanja ogranak -Nedelišće uložio je velike napore u organizacijskom i materijalnom smislu da sve protekne u najboljem redu.

Posebne zahvale idu Općini Nedelišće, HVIDR-i MŽ, ŠRD-u Amur, DVD-u Pušćine, UDVDR-a PMŽ i svima članovima i prijateljima ogranka Nedelišće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije