ČAKOVEČKI SAJAM

FOTO Mladi grašak, mahune i krumpir preplavili čakovečki sajam

Cijena graška i mahuna je 5 eura, a mladog krumpira 2 eura za kilogram

>> FOTO Mladi grašak, mahune i krumpir preplavili čakovečki sajam

Mladi krumpir, grašak i mahune zavladali su današnjim čakovečkim sajmom. A upravo to se i najviše tražilo.

Domaći mladi krumpir nudio se gotovo na svakom drugom štandu, a cijena se kretala 2 eura za kilogram, dok ste onaj sitniji mogli kupiti i po 5 eura u vrećici od 3 kilograma. Što pak se tiče ostalog povrća, mladi luk je nuđen po 2-3 eura za kilogram odnosno 1 euro za vezicu, zelena salata je 2 eura po kilogramu, mrkva 3 eura, a krastavci 1,50 eura. Pored mladog krumpira čakovečkim sajmom dominirala je ponuda mladog graška te mahuna koji su se nudili po cijeni od 5 eura za kilogram, pa tko voli nek izvoli. 

U ponudi voća i dalje prevladavaju jagode. Za kilogram ovog slatkog crvenog voća potrebno je izdvojiti 2 eura, što je u odnosu na nekoliko tjedana prije dosta povoljnije. Jabuke i dalje drže cijenu od 1 euro za kilogram, odnosno 3 do 5 eura za vreću od 5 kilograma, ovisno o kvaliteti. Cijena marelica je 4 eura za kilogram, no prošećete li malo sajmom možete proći i jeftinije. 

Na dijelu sajma gdje se prodaje cvijeće ove je srijede bilo nešto mirnije. Naime, stišala se  navala na balkonsko cvijeće pa su i prodavačice spremno pozirale ispred našeg fotoaparata, bez strke i žurbe oko prodaje. 

No, zato je veliki interes pobudila ponuda roštilja, kotlova i peka koju nudi Tomislav Vidović iz Mihovljana.

– S toplijim vremenom krenula je sezona roštiljanja i kuhanja na otvorenom. Najtraženiji su rošilji i kotlovine. Među pet veličina koje nudimo najviše se kupuju oni obiteljskog tipa. Cijena kompleta za takvu kotlovinu je 70 eura, dok se cijene roštilja kreću od 55 do 130 eura, rekao je Tomislav te dodao da u ponudi imaju i ražnjeve te kotlove za rakiju.

I ovoga puta, interes najmlađih posjetitelja privukle su brojne životinje: ptice, perad, kunići. 

– Cijene su različite, od 2,50 eura do 7 eura, ovisno o vrsti i veličini. Nudim nubijske grlice, kokoš amrok te piliće kojih, mogu reći, za sada ima dovoljno, a kako se biti dalje još ćemo vidjeti, rekao nam je uzgajivač Mario Soldatek iz Kučan Marofa koji sa svojim izložbenim primjercima peradi rado dolazi na sajamske manifestacije.

Tamo smo zatekli i umirovljenicu Mariju Preložnjak iz Mihovljana.

– Tržim kokota, kvočku s pilićima te samo piliće, rekla nam je Marija te dodala da je na sajam došla kako bi pomogla sinu i bratu u prodaji peradi. Gospođu Mariju mnogi znaju i s čakovečke tržnice gdje kao kumica prodaje voće i povrće. 

   

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije