Održana šesta Dječja smotra međimurskih popevki

U subotu 4. svibnja po šesti puta održana je Dječja smotra međimurskih popevki. Smotra se održala u sportskoj dvorani Spa&SportResorta Sveti Martin u organizaciji Hrvatske kulturno umjetničke Udruge “Sveti Martin” uz pomoć Zajednice HKUU Međimurske županije, Odbora za međimursku popevku Međimurske županije, Općine Sveti Martin na Muri, Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri te Spa&SportResorta Sveti Martin, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

Nakon nekoliko uvodnih rečenica predsjednika HKUU Sveti Martin mr. Dražena Crnčeca, prof. o proteklim smotrama i pojedinostima ovogodišnje smotre, skupu se obratio te samu smotru svojom nazočnošću uveličao dožupan Međimurske županije Matija Posavec, koji je istu i otvorio. Predstavilo se ukupno 16 kulturno umjetničkih društava i udruga , dječjih vrtića, osnovnih škola, samostalnih izvođača s ukupno 21 popevkom.

Na poziv se prijavilo više od dvjesto trideset sudionika, djece u dobi od 5 do 16 godina. Posebno treba istaknuti i dolazak gostiju iz KUD Josipovac iz Josipovca kraj Osijeka koji su svojim nastupom predstavili kulturno bogatstvo svog kraja, ali se okušali i u pjevanju međimurskih popevki. Sve sudionike pratila je stručna komisija u sastavu prof.dr.sc. Stjepan Hranjec, Miroslav Novak, prof. i Karolina Dragica Šimunković, prof..

Ukupno je posebno pohvaljeno sedam izvođača (OŠ Selnica – Danica Levačić, OŠ I.G. Kovačić (Sveti Juraj na Bregu), OŠ Sveti Martin na Muri, KUU Zasadbreg – Karla Šoštarić,  HKUU Sveti Martin, KUD Katruže (Ivanovec) – Antonija Jurinec te Alex Kozma iz Republike Mađarske), a pravo nastupa na centralnoj smotri Međimurske popevke u Nedelišću izborili su OŠ Sveti Martin na Muri, Alex Kozma iz Republike Mađarske te KUD Katruže (Ivanovec).

– Smotru nikad nije lako organizirati te se upravo stoga ovim putem zahvaljujem svim našim suorganizatorima, donatorima, medijima na svesrdnoj pomoći i razumijevanju. Hvala i svim članicama i članovima HKUU Sveti Martin, svetomartinskim udrugama te djelatnicama i djelatnicima Spa&SportResorta Sveti Martin, rekao je predsjednik Crnčec. Smotri se također odazvao veliki broj kulturnih i prosvjetnih djelatnika Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije