Svečano povodom Dana vatrogasaca u JVP Čakovec

Dvorište JVP Čakovca je zadnji radni dan u tjednu, petak 3. svibnja bilo središte svečane proslave svetog Florijana – zaštitnika vatrogasaca i Dan vatrogasaca RH. Mladen Kanižaj, zapovjednik JVP Čakovca ukratko je ”svoje” vatrogasce kao i goste upoznao tko je sv. Florijan i zašto se slavi baš na 4. svibanja. 

Također im je čestitao na subotnjem danu i zaželio da sve vatrogasce sv. Florijan štiti i pazi od mogućih nezgoda. Ukratko se dotaknuo o radu Javne vatrogasne postrojbe. Svečanosti su se odazvali svi pozicionirani ljudi u Međimurju te se njihovim dolaskom dokazuje koliko se cijeni i poštuje JVP Čakovec.

Ivan Perhoč (župan Međimurske županije), Branko Šalamon (gradonačelnik Grada Čakovca) sa svojim suradnicima, Zoran Vidović (zamjenik gradonačelnika), Krunoslav Gosarić (načelnik PUM) sa suradnicima, Mario Medved (predsjednik Upravnog Vijeća JVP Čakovec) sa svojim članovima, Ladislav Söke (Pročelnik područnog ureda za zaštitu i spašavanje) sa svojim suradnicima, Dragutin Švenda (vlasnik firme ”Švenda Tarmann chemie”) – koji je ovaj tjedan donirao 10 plutajućih brana za vodu te mnogi drugi.

Zapovjednik Mladen Kanižaj je podijelio i brončanu plamenicu za požrtvovnost Marku Dokleja, srebrnu plamenicu za požrtvovnost Alojzu Dovečeru i Antunu Kozaru, te diplomu o zvanju višeg vatrogasnog časnika I. klase Leonu Krištofiću. Na kraju su uz otvorene razgovore i druženja svi zajedno uživali u jelu koje su pripremili sami vatrogasci. Više slika pogledajte klikom ovdje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije