Vijesti / Društvo
Društvo
VRTIĆ MASLAČAK Održali zanimljivu radionicu za djecu pod nazivom 'Što leti dalje'
DV Cvrčak

MALIŠANI UČILI UZ ZABAVU

VRTIĆ MASLAČAK Održali zanimljivu radionicu za djecu pod nazivom 'Što leti dalje'

„Što leti dalje“ naziv je radionice u kojoj su djeca kroz igru i istraživanje naučila što je to katapult, čemu je nekada služio...

U Dječjem vrtiću Cvrčak, PO Maslačak u Montessori skupini „Perlice“ sa Montessori odgojiteljicama Alenkom Novak SabolMarijanom Borko organizirana je radionica „Što leti dalje“. Radionicu su osmislile i provele Marina Trstenjak Petran, prof. fizike i Lana Kovačić Švenda, prof. informatike i matematike.

VRTIĆ MASLAČAK Održali zanimljivu radionicu za djecu pod nazivom 'Što leti dalje' Fotogalerija

„Što leti dalje“ naziv je radionice u kojoj su djeca kroz igru i istraživanje naučila što je to katapult, čemu je nekada služio. Djeca su izradila vlastiti katapult te ga isprobala na način da stave različite predmete i vide kako daleko leti koji od njih. Prvo su usporedili predmete koje su stavljali na katapult (lakše, teže, mekano, čvrsto, veliko, malo) i pokušali se dogovoriti koji od predmeta bi trebao letjeti najdalje. Zatim su izbacili predmete te mjerili su udaljenost na koju je pao izbačeni predmet, prvo duljinama svojih stopa, a nakon toga i metrom i drvenim sklopivim metrom.

Ovakvim aktivnostima djeca su naučila neke osnovne zakone fizike (da bi mogli katalpultirati predmete potrebno upotrijebiti silu, što je gibanje, pojam sile teže, pretvorbe energija kod katapulta) te osnove mjernih jedinica i uspoređivanja i logičkog zaključivanja kao važnih područja matematike. Na zanimljiv, njima prilagodljiv način, a opet uz igru i istraživanje povezali su sadržaje iz fizike i matematike.

Zahvaljujemo se profesoricama na višegodišnjoj suradnji, te se veselimo novim radionicama, kažu iz vrtića.

Najnovije

Reci što misliš!