Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Uklanjaju se grafiti s južne kule Starog grada u Čakovcu, postavljen i video nadzor
MMČ

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC

FOTO Uklanjaju se grafiti s južne kule Starog grada u Čakovcu, postavljen i video nadzor

- Čišćenje ćemo platiti 1.636 eura. Eto koliko košta saniranje nečijeg nemara - kažu iz Muzeja Međimurja Čakovec

- U srijedu, 29. ožujka  započeli smo s mukotrpnim procesom uklanjanja grafita s južne kule Starog grada u Čakovcu. Nažalost, svjedočimo iz dana u dan sve većem broju grafita i vulgarnih natpisa na kuli Starog grada koja je postala okupljalište mladeži u popodnevnim i noćnim satima.

Uklanjaju se grafiti s južne kule Starog grada u Čakovcu, postavljen i video nadzor Fotogalerija

U suradnji s Gradom Čakovcem pronašli smo firmu Mep cro d.o.o. koja se bavi čišćenjem grafita s fasada. Čišćenje zahtijeva obradu s teškim kemikalijama, a zatim ispiranje vodom, što dugoročno također šteti ciglenoj strukturi kule. Samo čišćenje platit ćemo 1.636 eura (12.330 kn), dogovorno pola Grad, pola Muzej Međimurja Čakovec. Eto koliko košta saniranje nečijeg nemara.

Žalosno je da nakon toliko uloženih sredstava u obnovu Starog grada imamo problema s lokalnim grafiterima koji svojim činom podcjenjuju svaki trud koji ulažemo u prezentaciju naše kulturne baštine. Učite djecu da cijene svoju povijest i kulturu, to je slika i njih samih.

Obavještavamo javnost da je u pogon stavljena i nova nadzorna kamera koja 24 sata snima isključivo lokaciju spomenute kule - kažu iz MMČ-a.

Najnovije

Reci što misliš!