LD Prepelica: Obavijestite lovce ako vam divljač radi štetu!

Na temelju Zakona o lovstvu, Zakona o izmjenama i dopunama zakona o lovstvu i Godišnjeg plana za poduzimanje određenih mjera za sprečavanje štete od divljači Lovačko društvo “Prepelica” Mala Subotica uputilo je javnu obavijest.

Obavještavaju se korisnici zemljišta koja se nalaze u zajedničkom otvorenom lovištu br. XX/109 Mala Subotica kojim gospodari Lovačko društvo “Prepelica” Mala Subotica, da su dužni kod zaštite svojih poljoprivrednih zemljišta od šteta od divljači, pravovremeno obavijestiti lovoovlaštenika o početku šteta na poljoprivrednim kulturama, kako bi lovoovlaštenik mogao postupiti po Godišnjem planu.

O nastalim štetama obavijestite Josipa Vurušića iz Orehovice (095 915 0409) i Željka Dodleka iz Male Subotice (095 918 7010). Sprečavanje šteta lovoovlaštenik nije dužan poduzimati u ograđenim voćnjacima, plantažama i sličnim nasadima. Za ostvarivanje prava zaštite korisnik zemljišta dužan je lovoovlašteniku dati na uvid vlasnički ili posjedovni list, odnosno ugovor o zakupu zemljišta te na zahtjev lovoovlaštenika omogućiti utvrđivanje položaja zemljišta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije