Nakon pet godina na međimurskom Veleučilištu 710 studenata

Međimursko veleučilište u srijedu je proslavilo pet godina djelovanja. Odluka o njegovu osnivanju donesena je 2007. godine, a tadašnji ministar dr. sc. Dragan Primorac imenovao je dr sc. Nevenku Breslauer, privremenom dekanicom sa zadatkom da ustroji Veleučilište.

Kroz nekoliko mjeseci uz pomoć suradnika uspjela je to i realizirati. Na ljeto 2008. godine uspisuje se prva generacija studenata njih 56-toro, na stručni studij računarstva-: Svi nastavnici u to vrijeme angažirani su kroz vanjsku suradnju.

Prvo Upravno vijeće sa predsjednicom Stanislavom Rogić  i članovima pomogli su u donošenju prvih pravilnika i akata te prvim zaposlenjima nastavnika. Slijedeće akademske godine 2009./2010. godine Veleučilište dobiva dopusnicu za studij menedžmenta turizma i sporta. Tada na dva stručna studija Veleučilište ima 156 studenata, pišu Međimurske novine.

– Ne posustajemo već krećemo u pripremu trećeg stručnog studija Održivog razvoja za koji smo dopusnicu dobili ove jeseni i upisali prvu generaciju studenata. Trenutačno Veleučilište polazi 710 studenata, kazala je dekanica Nevenka Breslauer.

Po završetku trogodišnjeg studija studenti svoje školovanje nastavljaju u Sloveniji ili na visokim učilištima drugdje u Hrvatskoj, stoga je slijedeći cilj omogućiti im nastavak studija na Međimurskom veleučilištu kroz specijalističke studije koji su u pripremi.

Međimursko veleučilište uspješno surađuje s REDEOM i TIC-om i MENEA-om kroz realizaciju projekata, edukacije i druge aktivnosti. Suradnja s javnim ustanovama, gospodarstvenicima i poduzetnicima realizira se kroz stručnu praksu studenata što ima značajnu ulogu pri zapošljavanju prvostupnika.

Na Međimurskom veleučilištu studira i niz vrhunskih sportaša o kojima se vodi posebna briga da mogu uskladiti svoju sportsku karijeru i studiranje. To su Tijana Tkalčec, Dora Strabić, Iva Pongrac, Damira Bujan, Mirna Tomić, Karlo Težak, Ivana Lisjak, Branka Bartol, Lea Vukojević, Marta Žderić Emil Milihram i drugi.

Dekanica dr. sc. Nevenka Breslauer istakla je kao daljnje ciljeve Međimurskog veleučilišta: poboljšanje kvalitete i broja studijskih programa, utjecaj na društvenu svijest o važnosti stručnih studija i primijenjenu istaživačku djelatnost kao pretpostavku za razvoj gospodarstva temeljenoga na znanju i vještinama u poslovnoj praksi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije