bolje i lakše zapošljavanje

Dan karijera na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu

Namjera Veleučilišta je da svake godine okupimo što više poslodavaca i da studentima omogućimo što bolju i lakšu pripremu za zapošljavanje

Drugi po redu Dan karijera organiziran je 27.studenog 2018. na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu i prostorijama Studentskog doma Čakovec. Dan karijera sastojao se od nekoliko aktivnosti – sajma na kojima su sudjelovali alumni studenti i poduzeća, te okruglog stola na kojima se raspravljalo o mogućnostima i problemima zapošljavanja mladih.

Predstavljeni su i aktualni projekti u “centru znanja”. Ivan Plačko iz Tehnološko inovacijskog centra u Čakovcu predstavio je projekt “Metalske jezgre” dok je Goran Sabol predstavio projekt “Centar održivog razvoja” koji provodi Veleučilište. 

Sve veća važnost prakse i povezivanja s gospodarstvom potaknulo je okupljanje alumni studenata Veleučilišta koji imaju svoja poduzeća i koji rade da svoja iskustva prenesu na trenutne studente.

Osim toga, na ovom Danu karijera predstavila su se i ostala poduzeća iz okruženja kako bi se studentima približilo tržište rada. Zahvaljujemo svim alumni studentima koji su svojim sudjelovanjem na sajmu predstavili svoja poduzeća te svim ostalim poduzećima.

Neka od poduzeća kojima želimo posebno zahvaliti su Factory X j.d.o.o., Syshed, Međimurje IPC d.d., Translatora d.o.o., Potepuh, EuLeta, CET – Cutting edge technologies, Centar energetske efikasnosti, Rasa Ltd (GEARSKINTM) Nobilis.

Namjera Veleučilišta je da svake godine okupimo što više poslodavaca i da studentima omogućimo što bolju i lakšu pripremu za zapošljavanje. Ovo je i izvrstan način da poslodavci odaberu najbolje studente za praksu i buduće zaposlenike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije